Главно РС и матица

Вучић: Од 1. јануара осам одсто веће плате здравству, Војсци и социјалним радницима

„ЛАЖИ СУ ИЗНОШЕНЕ И ПОВОДОМ ПЛАТА ВОЈНИКА, А ПОВЕЋАНЕ СУ ЗА 70 ОДСТО“
  • Изнио податак да је плата љекара специјалисте са 604 евра повећана на 946 евра, а да ће од 1. јануара износити преко 1050 евра.
  • Нагласио да се биљежи много нижи ниво одазака медицинских радника, а да је у претходне три године запослено 3807 младих љекара, сестара и техничара

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да ће од 1. јануара идуће године здравственим радницима, војсци и социјалним радницима плате бити повећане за осам одсто.

“Од 1. јануара медицинске сестре имаће за 85 одсто већу плату у односу на 2011. годину, а лекар специјалиста за 68 одсто у еврима, што је у динарима много више”, рекао је Вучић одговарајући на новинарско питање поводом тврдњи Странке слободе и правде Драгана Ђиласа да здравствени радници нису добили оно што им је обећано.

Вучић је напоменуо да су лажи изношене и поводом плата војника, а које су повећане за 70 одсто.

Истакао је да медицинске сестре имају повећане зараде од 71,2 посто до октобра 2021. године, као и да су оне највише одлазиле и да раде најтежи посао.

Вучић је изнео податак да је плата љекара специјалисте са 604 евра повећана на 946 евра, а да ће од 1. јануара износити преко 1050 евра.

Истиче и да се биљежи много нижи ниво одазака медицинских радника, а да је у претходне три године запослено 3807 младих лакара, сестара и техничара.

“Ако то не видите и ако не видите болнице, Клинички центар Ниш, ускоро и КЦ Београд, реконстрисан КЦ Војводине, Крагујевац, десетине болница по Србији од Кикинде до Пирота, од Лознице до Лесковца, Врања, Прокупља, где је велелепна болница у коју је уложено 35 милиона евра…”, запитао је Вучић.

Он је додао и да је задовољан што може да одговара чињеницама и што не мора да вређа никога нити да некога вербално “стреља”.

“Само изнесем чињенице и податке и тако више приче нема”, поручио је Вучић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар