Главно РС и матица

Вучић опозицији: Сви заједно са Дачићем да се скупите, не плашим се

„О БАСТАЋУ НЕКА ОДЛУЧИ ТУЖИЛАШТВО, А СА ОТМИЦОМ И МУЧЕЊЕМ ЊЕГОВОГ КУМА – СВИ СУ СВЕ ВИДЕЛИ“
  • Одговарајући на питања новинара у Београду приликом отварања реновиране Палате правде у Београду, Александар Вучић рекао да нема разлога да сумња у изјаву лидера ПСГ Сергеја Трифуновића да свакодневно разговара са шефом социјалиста и министром Ивицом Дачићем који га Дачић моли да га не напада јер су пријатељи
  • Морамо да се мењамо и исправљамо ствари али ћемо и чувати независност земље и образ народа, не дозвољавајући онима који нису ништа бољи од нас да нам држе свакодневне придике»
  • Коментаришући став бившег војног представника Бугарске у НАТО – Сибија Сибева – да ће Софија забранити транспорт руског ракетног система ПВО С-400 преко своје територије уколико Русија буде жељела да постави тај систем у Србији, Вучић је рекао да Србија нема С-400, али да такви ставови показују „колико желе да виде слабу Србију“ коју више не могу да понижавају како су то чинили од 2000. до 2012. године. На њихову жалост, Србија је данас много успешнија»
  • Говорећи о савјетничкој улози бившег британског премијера Тонија Блера, Вучић је рекао да Србија нема никакав уговор са њим јер му за то не плаћа ни динар. Про-боно од појединих стручних људи добијамо подршку и помоћ и на томе сам им захвалан. Не плаћамо ни динара за то и зато нема уговора»

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да је потребно да политичари мање коментаришу рад правосуђа и тужилаштва а да правосудни органи покушају да буду ефикаснији у свом раду, како би грађани повратили повјерење и поштовање према својој земљи и државним органима.

„Након изласка из економске кризе, када се по свим економским параметрима види да Србија великом брзином иде напред, људи више него икада очекују правду. И зато је моја молба вама да ту правду грађанима Србије и дарујете… Без правде нема ни права и то је моја молба за вас“, рекао је Вучић на свечаности поводом отварања реновиране зграде Палате правде у Београду.

Председник Србије Александар Вучић је данас оценио да је реформом правосуђа 2009. године „начињена огромна финансијска штета“.

Он је новинарима послије свечаног отварања реконструисане „Палате правде“ у Београду казао да „плаћамо милионе и милионе. Нико за то није одговарао, а сада паметују како је та реформа била фантастична“.

На питање зашто они који су одговорни за ту „неуспелу реформу“ нису за то одговарали, Вучић је рекао да „ако бих ја рекао да је требало неко да одговара, ви (медији) бисте рекли да ја вршим притисак на судство“.

Став САД о Косову познат, желим да чујем став ЕУ

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је став Сједињених Америчких Држава о независности Косова није новост, али да очекује да чује званични став Европске уније.

Подсјетио је да ЕУ никада није помињала да је за пријем Србије потребно да она призна независност Косова.

„Ја се трудим сваког дана да говорим истину. За САД, Косово је независно, али став ЕУ о том питању још нисмо чули“, рекао је он.

Фајон би добила „добре и оштре одговоре“ о Кини извозу оружја

Предсједник Србије Александар Вучић казао је данас да копредседавајућа парламентарним одбором за стабилизацију и придруживање ЕУ-Србија Тања Фајон током њиховог састанка у четвртак у Београду није поменула забринутост Брисела због односа Србије и Кине и српских послова с продајом оружја.

Европосланица Фајон је ту забринутост изнијела говорећи за ТВ Н1, а Вучић је изјавио да би она добила „оштре и добре“ одговоре да је о томе било ријечи на састанку с њим у четвртак.

„Нећу да преносим шта се говори на састанцима. Она слуша шта јој преносе њени левичарски пријатељи“, рекао је он након отварања реновиране Палате правде у Београду.

Вучић је истакао да Србија боље стоји на тржишту продаје оружја у односу на Словенију из које Фајон долази, као и да Србија извози оружје само у земље „крајње кориснике“.

„Ви знате да ја никад не лажем. Питајте је да ли ми је на састанку поменула Кинезе или оружје“, додао је он.

Коментаришући став бившег војног представника Бугарске у НАТО-у – Сибија Сибева – да ће Бугарска забранити транспорт руског ракетног система ПВО С-400 преко своје територије уколико Русија буде жељела да постави тај систем у Србији, Вучић је рекао да Србија нема С-400, али да такви ставови показују „колико желе да виде слабу Србију“.

„Србију више не могу да понижавају како су то чинили од 2000. до 2012. године. На њихову жалост, Србија је данас много успешнија“, казао је Вучић.

Предсједник Србије је изјавио и да не сумња да ће коалициони партнери окренути леђа Српској напредној странци оног тренутка када њен број освојених мандата СНС-а у Скупштини буде пао испод 50 одсто.

Одговарајући на питања новинара у Београду, Вучић је рекао да нема разлога да сумња у изјаву лидера ПСГ Сергеја Трифуновића да свакодневно разговара са шефом социјалиста и министром Ивицом Дачићем и да га „Дачић моли да га не напада јер су пријатељи“.

„Моје схватање политике је нешто другачије. Ја некога да молим да ме не напада, то је за мене испод части“ рекао је Вучић и додао да и Трифуновић и Дачић „имају право на своје страначке активности“.

„Српска напредна странка је у коалицији са социјалистима захваљујући мени јер сам после избора хтео шири консензус, али нема сумње да оног тренутка када напредњаци падну испод 50 одсто, неће моћи да формирају владу и да зато морамо добро да се спремамо, јер ће за нас избори бити тешки“, проценио је Вучић.

Пожалио се да је он једина мета напада таблоида, или и неко из СНС, а да медији никад не нападају њихове коалиционе партнере.

Додао је да ће „иза њега остати путеви, драстично увећање плата и већи минималац“, рекао да нема некретнине ни тајне рачуне, а и да се никога не плаши и да неће да бежи из земље.

„Сви заједно са Дачићем се скупите, не плашим се!“, поновио је Вучић.

Тужилаштво ће одлучити о Бастаћу али сада је све свима јасно

Предсједник Србије је изјавио је да је питање за тужилаштво да ли ће покренути поступак против предсједника београдске општине Стари град Марка Бастаћа због наводне отмице и мучења кума Лазара Лешњака, али је рекао да је послије објављивања те приче у јавностисвим људима све јасно„.

„А не би било да и сами нису о томе говорили. И о паљењу књига и о мафијашком пребијању Лазара Лешњака. Сви су све видели и посебно мислим на реакцију Ђиласовог потпредседника и самог Ђиласа“, рекао је Вучић новинарима након свечаности отварања реновиране зграде Палате правде.

Коментаришући то што је Бастаћ уклонио са новоизграђеног тунела на аутопуту велики плакат са његовим ликом, Вучић је рекао да је то „ситна крађа“ и да није то окачио он него фирма која је градила ту дионицу.

„То да је он лопов, сада знају сви грађани. А ја сам знао и раније. Ово је ситна крађа… Мени то не смета јер шта год да је урадио, остаће чињеница да је тај пут изграђен у време Александра Вучића“, рекао је он.

Закон важи и за мене, и за министра Небојшу Стефановића и за његовог оца

Одговарајући на питање да ли сматра да постоји било шта спорно што је отац министра унутрашњих послова Бранко Стефановић почео да тргује оружјем након што је његов син постао први човјек министарства које издаје дозволе за те послове, Вучић је рекао да је за њега једино важно да ли је неко прекршио закон.

„За мене је важно да ли је неко прекршио закон. Покажите ми да је неко прекршио закон а не слике из Карга ЕрСрбије које пушта Сандуловић. Замислите, Србија извози оружје! А јел треба да 11.000 радника остане без посла?“, рекао је Вучић.

Он је навео да уколико се докаже да је неко прекршио закон, неће бити изузет од закона и да то важи и за њега, и за министра Небојшу Стефановића и његовог оца.

„А могући сукоб интереса већ решава Агенција за борбу против корупције“, рекао је он.

Говорећи о савјетничкој улози бившег британског премијера Тонија Блера, Вучић је рекао да Србија нема никакав уговор са њим јер му за то „не плаћа ни динар“.

„Про-боно од појединих стручних људи добијамо подршку и помоћ и на томе сам им захвалан. Не плаћамо ни динара за то и зато нема уговора“, рекао је Вучић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар