Главно РС и матица

Вучић: Пре 24 године коначно је умрло савремено међународно право

СОМБОР: ДАН СЈЕЋАЊА НА СТРАДАЛЕ У НАТО АГРЕСИЈИ 1999. ГОДИНЕ
  • Предсједник Србије Александар ВУЧИЋ: Од тада, ништа више што се у свету догађа, не може да буде горе од онога што су они учинили Југославији, која је крива само зато што је желела да буде своја на своме, да буде слободна, слободарска и као таква није се допадала онима који су 89 срушили поредак и изградили онај у коме се само они питају за све
  • „Моја порука вама је да хоћемо мир, нећемо никакве сукобе, ни са НАТО, ни са било ким, али вам свима лепо кажемо – чуваћемо своју земљу. И када вам кажемо шта су црвене линије, онда немојте са тим да се играте и немојте даље да притискате, јер онда ћете добити одговор поносите, достојанствене и јуначке Србије, а наш одговор је да не дамо Србију и никада је никоме нећемо дати”

ПРОШЛЕ су 24 године од када је почела агресија на СРЈ. Вечерас нас у Сомбору има после 24 година убедљиво највише, рекао је предсједник Србије Александар Вучић поводом Дана сјећања на страдале у НАТО агресији који се обиљежава у Сомбору.

– То говори нешто лоше и нешто добро. И управо због тога сам одлучио да вечерас не читам лепо срочене и припремљене говоре, први пут када вам се обраћам на овај важан дан, већ желим да говорим из срца и оно што мислим и да не дозволим да ме емоције у потпуности савладају и тиме нанесем неку штету нашем народу и нашој земљи. Пре 24 године коначно је умрло савремено међународно право – казао је Вучић.

И наставио да то звучи као неважна бирократска реченица:

– Али, није. То је много више од тога. Од тада, ништа више што се у свету догађа, не може да буде горе од онога што су они учинили Југославији, која је крива само зато што је желела да буде своја на своме, да буде слободна, слободарска и као таква није се допадала онима који су 89 рушили поредак и изградили онај у коме се само они питају за све. Успели су да растуре много веће земље, и СССР, онда су наставили са Југославијом – рекао је Вучић.

„Моја порука вама је да хоћемо мир, нећемо никакве сукобе, ни са НАТО, ни са било ким, али вам свима лепо кажемо – чуваћемо своју земљу. И када вам кажемо шта су црвене линије, онда немојте са тим да се играте и немојте даље да притискате, јер онда ћете добити одговор поносите, достојанствене и јуначке Србије, а наш одговор је да не дамо Србију и никада је никоме нећемо дати”, поручио је Вучић.

Он је додао да никоме нећемо дати нашу дјецу и да никада нећемо заборавити све који су страдали у НАТО бомбардовању.

„А онима који умисле, а данас сам видео како су сагласни око тога да су дивне и праведне ствари радили приштинско руководство и представници Квинте, љутите се на нас колико хоћете, пребацујте ми данима и недељама и говорите да сам човек прошлости, а да сте ви људи будућности. Па лепо вам је друштво, лепо сте се ви то договорили. Него, како то да још не сломисте тај један мали народ, који је и даље непокорен и који никада нећете покорити. Како то да тај мали и непокорени народ не види да је био крив што сте му убили Милицу Ракић и Радована Медића”, запитао је Вучић.

Додао је да, ипак, неће бити да смо сви глупи и да не разумијемо баш све или можда баш због свега тога, „разумемо боље него ико”.

Предсједник Србије поручио је на централном  у Сомбору и да поносни српски народ и поносни дух никада нису сломили и никада неће.

„Не дамо Србију и никада је нећемо дати”, истиче и додаје: „Данас када нас притискате, када тражите да дамо оправдање за све оно што сте неоправдано учинили овој земљи да се сагласимо да нисте много погрешили када сте злочине починили, кажете – гледајте у будућност. Гледамо у будућност, чувамо мир и нећемо више сукобе ни са Албанцима ни са било ким, ни са вама”, истакао је Вучић.

Рекао је и да се они који не поштују Повељу УН, на ту повељу позивају само када је једна мала земља у питању.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар