Главно РС и матица

Вучић предао Заеву 4.680 доза «Фајзерове» вакцине: «Ово је помоћ браћи и пријатељима»

ЗОРАН ЗАЕВ ИЗГОВОРИО «ХВАЛА ВАМ ПУНО» - НИ ЗУЦНУО НИЈЕ ДА СМИЈЕ ДА УЗМЕ САМО АМЕРИЧКУ ВАКЦИНУ
  • На граничном прелазу Табановце рекао: «Србија нема никакв други интерес осим да наше пријатељство напредује,да увећамо економску сарадњу и да можемо да живимо не само као најближи суседи већ и као најбољи пријатељи“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић предао је данас премијеру Сјеверне Македоније Зорану Заеву први контигент вакцина који Србија донира тој земљи.

На граничном прелазу Табановци Заев је дочекао Вучића, који му је уручио 4.680 вакцина „Фајзер“ неопходних за имунизацију грађана против вируса корона.

Вучић је рекао да је срећан што та земља може да крене у имунизацију и што је Србија могла да помогне браћи и пријатељима.

„Донели смо 4.680 вакцина, то је у првој фази. Мислим да је то лепа вест за нашу браћу. Срећан сам што грађани Северне Македоније могу да крену у имунизацију и пре неких других у региону, у овом делу света и што смо могли да помогнемо браћи и пријатељима“, рекао је Вучић.

Србија нема никаквих других интереса сем да показује приајатељство према свим грађанима Сјеверне Македоније, нагласио је он.

„Ништа осим да наше пријатељство напредује и да увећамо економску сарадњу и да можемо да живимо не само као најближи суседи већ и као најбољи пријатељи“, поручио је Вучић.

Заев је на то узвратио: „Хвала вам пуно“.

Вучић је рекао да је компанија «Фајзер» тражила да се вакцине предају уз поштовање свих процедура».

У питању је половина од раније договорених око 8.000 доза колико ће Србија обезбиједити Сјеверној Македонији.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар