Главно РС и матица

Вучић: Срби на северу Косова и Метохије никада неће прихватити лажне градоначелнике

ПРЕДСЈЕДНИК СРБИЈЕ О СИТУАЦИЈИ НА КиМ РАЗГОВАРАО СА ДЕРЕКОМ ШОЛЕОМ, ГАБРИЈЕЛОМ ЕСКОБАРОМ
  • „Молим Србе да сачувамо мир, а ови никада неће бити прихваћени као градоначелници. То је покушај да се направи атмосфера да Срби напусте своја огњишта и ништа више“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас у Новом Саду да Срби на сјеверу Косова и Метохије никада неће прихватити лажне градоначелнике изабране на недавним изборима које је српски народ бојкотовао.

Вучић је рекао да ће учесници „никад јаднијих избора“ са излазношћу од три одсто сутра у згради управе у Косовској Митровици покушати да одрже конститутивне сједнице за три општине како би изабрали и градоначелнике.

– Молим Србе да сачувамо мир, а ови никада неће бити прихваћени као градоначелници. То је покушај да се направи атмосфера да Срби напусте своја огњишта и ништа више – рекао је Вучић.

Он је навео да је о ситуацији на Косову и Метохији јуче разговарао са америчким представницима Дереком Шолеом и Габријелом Ескобаром, као и са амбасадором САД у Београду Кристофером Хилом.

Коментаришући протесте пољопривредника и њихове захтјеве, Вучић је рекао да ће субвенције за сточаре бити повећане са садашњих 30.000 /250 евра/ на 40.000 динара /333 евра/ по грлу.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар