Главно РС и матица

Вучић Србима из региона: Рачунајте на додатну подршку и јачање међусобних веза

ТЕМА САСТАНКА БИЛА И ПРЕДСТОЈЕЋА КОНФЕРЕНЦИЈА „СРБИЈА И СРБИ У РЕГИОНУ“
  • Предсједник Србије срео се у Београду са Србима из Републике Српске, Федерације БиХ, Словеније, Сјеверне Македоније, Мађарске, Хрватске, Румуније и Црне Горе

Извор: РТРС

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић састао се данас са представницима Срба из региона којима је захвалио на очувању националног и културног идентитета српског народа.

– Витални интерес Србије је брига о нашем народу гдје год он живио, као и очување српског језика и ћириличног писма – навео је Вучић на Инстаграму.

Вучић је са Србима из Републике Српске, Федерације БиХ, Словеније, Сјеверне Македоније, Мађарске, Хрватске, Румуније и Црне Горе разговарао о јачању међусобних веза и унапређењу сарадње институција из Србије и Срба у региону.

– Наставићемо да радимо на унапређењу сарадње и додатној подршци Србима у региону, као и на јачању међусобних веза – рекао је Вучић и захвалио присутнима за очување националног и културног идентитета српског народа у региону.

Вучић је истакао да су добри односи у региону, као и очување мира и стабилности, од изузетног значаја, посебно у овим изазовним временима, саопштено је из Службе за сарадњу са медијима предсједника Србије.

Тема састанка била је и предстојећа конференција „Србија и Срби у региону“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар