Главно РС и матица

Вучић: Страни фактор очигледно не жели да Србија и Косово постигну договор

НАЈАВИО ДА ЋЕ СРБИЈА 10. НОВЕМБРА ОДРЖАТИ СВОЈУ НАЈВЕЋУ ВОЈНУ ВЈЕЖБУ СА 8.000 УЧЕСНИКА
  • У интервјуу телевизији Пинк оцијенио да је највећи проблем Србије на њеном европском путу питање Косова и Метохије, а не владавина права и поновио да Београд „жели компромис” с косовским Албанцима, али и да је „сад јасно да ће до тога бити готово немогуће да се дође, због политичке атмосфере и у централној Србији и на Косову“
  • Нагласивши да је посљедњи авион МиГ-29 добијен из руске донације, стигао на батајнички аеродром, у наставку рекао: „Вежбе су имали Босанци, Хрвати, Албанци који су цртали мете и цртали су нас а ми спремамо наше само ако треба да превентивно делујемо“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да је највећи проблем Србије на њеном европском путу питање Косова и Метохије, а не владавина права.

Замољен да прокоментарише изјаву европског комесара за проширење Јоханеса Хана да питање Косова није једини услов за чланство Србије у ЕУ, Вучић је за телевизију Пинк рекао да то не значи да ће бити нових услова.

„С пажњом пратимо све што се дешава у ЕУ, налазимо се на европском путу јер желимо да имамо демократско друштво и да будемо уређена земља, али наш највећи проблем је Косово и Метохија“, казао је Вучић.

Он је рекао да ће Европска комисија ускоро да „констатује значајан напредак (Србије) у владавини права“, да је Венецијанска комисија одобрила уставне амандмане и оцијенио да то „све иде у свом смеру“.

Вучић је поновио да економија може да иде напријед само уз мир и стабилност, односно „ако на Косову не буде било већих проблема“, и додао да сада „инцидената има на свакодневном нивоу“.

„Ако Косово уђе у Интерпол, нервоза ће бити још већа и неће бити спремни ни на какав компромис“, оценио је српски председник.

Навео је да Србија „жели компромис“ с косовским Албанцима, али и да је „сад јасно да ће до тога бити готово немогуће да се дође, због политичке атмосфере и у централној Србији и на Косову“.

Он је рекао да „страни фактор очигледно не жели“ да Србија и Косово постигну договор и додао да ће бити „све теже“ очувати стабилност на Косову.

„Они говоре отворићете Пандорину кутију ако се било шта промени. Па што сте је ви отворили 2008. године, што сте је отворили 2006. године“, упитао је Вучић.

Председник Србије најавио је да ће 10. новембра бити одржана како је рекао, највећа војна вјежба у којој ће учествовати око 8.000 припадника Војске Србије.

Открио је да је и последњи авион МиГ-29 добијен из руске донације, стигао на батајнички аеродром.

„Вежбе су имали Босанци, Хрвати, Албанци који су цртали мете и цртали су нас а ми спремамо наше само ако треба да превентивно делујемо“, казао је предсједник Србије и додао да ће држава додатно подржати запослене у сектору безбједности кроз стамбену изградњу.

(Бета)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар