Главно РС и матица

Вучић у Минхену разговарао са Фон дер Лајен, Камероном, Ханом и Кришто

СА ЈОХАНЕСОМ ХАНОМ И О УЛАГАЊУ КОЈЕ МОЖЕ ДА ЗНАТНО УНАПРИЈЕДИ ПРОШИРЕЊЕ И ЧЛАНСТВО СРБИЈЕ У ЕУ
  • Предсједник Србије навео да је разговор са шефом британске дипломатије Дејвидом Камероном био добар и веома користан, као и да су разговарали и о ситуацији на Западном Балкану

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић учествује на водећем свјетском форуму о међународној безбједносној политици у Минхену. Уочи почетка скупа Вучић се састао са бројним званичницима

Вучић се прво састао се са министром спољних послова Велике Британије Дејвидом Камероном.

Вучић је навео да је разговор са Камероном био добар и веома користан, као и да су разговарали и о ситуацији на Западном Балкану.

– Говорећи о плановима Србије за раст у наредним годинама, као и о организацјии сајма Експо 2027, посебно сам нагласио значај економске сарадње, инвестиција и трговинских односа између наше земље и Уједињеног Краљевства – написао је Вучић на Инстаграму.

У одвојеној објави, Вучић је навео да је у Минхену са европским комесаром за буџетска питања Јоханесом Ханом разговарао о агенди раста ЕУ за Западни Балкан, као плану који је намијењен економском расту региона, убрзању реформи и улагању које може у знатној мјери да унаприједи процес проширења и чланство Србије у ЕУ.

Предсједник Србије је, како се наводи, са предсједницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен кратко разговарао о важним регионалним и свјетским темама по питању безјбедности и спољне политике.

Предсједник Србије Александар Вучић састао се данас у Минхену са предсједавајућом Савјету министара Борјаном Кришто.

– Срдачан сусрет са Борјаном Кришто, током којег смо разговарали о потенцијалима за сарадњу и потврдили добре односе између Србије и БиХ, као и додатне могућности за њихово даље јачање – написао је Вучић на свом Инстаграму.

Циљ скупа је, наводе организатори, изградња повјерења, како би се допринело мирном рјешавању сукоба, континуираним и неформалним дијалогом унутар међународне заједнице.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар