Вјере Главно

Вучић: Учинићу све да вјерни народ остане на окупу

ЕПИСКОП ЛУКИЈАН У СЕНТАНДРЕЈИ ПРЕДСЈЕДНИКУ СРБИЈЕ УРУЧИО ОРДЕН ЕПАРХИЈЕ БУДИМСКЕ ПРВОГ РЕДА
  • „Онолико колико смо могли помагали смо нашу цркву. Не само Будимску епархију, већ широм Србије, Републике Српске, Црне Горе, цијеле Европе. Поносан сам на оно што смо урадили за Храм Светог Саве

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић одликован је данас у Преображењској цркви у Сентандреји орденом Епархије будимске првог реда.

Епископ Лукијан је прошле године овим орденом одликовао предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Вучић је рекао да ће учинити све да вјерни народ задржи на окупу, захваливши свима што су дошли на богослужење у Сентандреји и што су увијек уз свој народ и своју државу Србију.

Почаствован сам орденом који сам примио од владике Лукијана. Онолико колико смо могли помагали смо нашу цркву. Не само Будимску епархију, већ широм Србије, Републике Српске, Црне Горе, цијеле Европе. Поносан сам на оно што смо урадили за Храм Светог Саверекао је Вучић након што му је уручен орден.

Вучић је претходно присуствовао богослужењу поводом славе Преображењске цркве, заједно са предсједником Републике Српске и српским чланом Предсједништва БиХ Жељком Цвијановић.

Посебно срећан и почаствован што сам био гост Његовог високог преосвештенства Лукијана и што сам могао много тога да научим о постојању Срба у Сентандреји и Мађарској. Захвалан и нашој мађарској браћи и пријатељима на великој подршци коју пружају нашој Епископији. Бити Србин било гдје у свијету, посебно овдје у Мађарској, велики је понос и нада за будућностнавео је Вучић на Инстаграму.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар