Главно РС и матица

Вучић: Упутићу Влади захтјев да поново кренемо у одржавање војних вежби са НАТО

НАГЛАСИО ДА ЋЕ ТО УЧИНИТИ КАО ВРХОВНИ КОМАНДАНТ ОРУЖАНИХ СНАГА СРБИЈЕ
  • Александар ВУЧИЋ: Важно је да људи у Србији разумеју да је Београд потпуно сагласан са НАТО да је њихов мандат заснован на основу резолуције 1244 УН-а. Зато ми поздрављамо присуство војника НАТО, присуство војника КФОР и желимо још веће присуство. Никакав проблем са тим немамо, али имамо проблем са политичким тумачењем које долази из многих земаља са запада

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да ће као врховни командант оружаних снага упутити захтјев Влади Србије да у наредном периоду размотри одлуку о томе да се поново крене у одржавање заједничких вјежби са НАТО.

– Ми смо се данас договорили и разговарали, а ја ћу као врховни командант оружаних снага упутити захтев Влади Србије да у наредном периоду размотри одлуку о томе да поново кренемо у одржавање заједничких вежби са НАТО-ом које смо имали раније и са другим нашим партнерима – рекао је Вучић на заједничкој конференцији са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом.

Додао је да је важно да људи у Србији разумију да је Београд потпуно сагласан са НАТО да је њихов мандат заснован на основу резолуције 1244 УН-а.

– Зато ми поздрављамо присуство војника НАТО, присуство војника КФОР и желимо још веће присуство. Никакав проблем са тим немамо, али имамо проблем са политичким тумачењем које долази из многих земаља са запада – рекао је Вучић.

Што се тиче сарадње са НАТО, Вучић је оцијенио да је коректна и добра.

– Када неко на пристојан начин разговара, онда смо увек у стању да кажемо нема потребе за толиким бројем војника ту и ту. Али ми ту врсту наређења не примамо ни од кога, јер Србија је војно-неутрална земља и остаће војно-неутрална земља. И зна се ко управља војском и ко командује Војском Србије – истакао је Вучић.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар