Главно РС и матица

Вучић: Велике силе противправно наоружавају Приштину, уверене да за то нико никада неће одговарати

САВЈЕТУ ЕВРОПЕ И ЕВРОПАРЛАМЕНТУ ПОРУЧИО ДА СРБИЈИ ПОВОДОМ ИЗБОРА НИСУ ПОТРЕБНЕ ПРЕСУДЕ СА СТРАНЕ
  • „Гледам какво оружје помињу /за Бањску/, а они противправно довукли „џавелине“ и друго оружје и не одговарају ништа, јер им се може. А ти, Вучићу, прави се луд! Али, мој посао је да штитим ову земљу и наш народ на Косову и Метохији“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да велике силе противправно наоружавају Приштину и мисле да за то нико никада неће одговарати.

Вучић је указао да те исте велике силе и њихови помагачи траже одговорност за догађаје у Бањској, гдје су погинула три Србина и полицајац албанске националности, јер их интересује како да казне Србију зато што су неки Срби хтјели да бране своја огњишта.

Он је најавио да ће сви за које се утврди да су чинили кривична дјела одговарати и бити кривично гоњени, додајући да као предсједник размишља како да покрене истрагу, а да не доведе земљу у тешку позицију.

– Гледам какво оружје помињу /за Бањску/, а они противправно довукли „џавелине“ и друго оружје и не одговарају ништа, јер им се може. А ти, Вучићу, прави се луд! Али, мој посао је да штитим ову земљу и наш народ на Косову и Метохији – рекао је Вучић новинарима у Београду.

Говорећи о расправама о изборима у Србији у Савјету Европе и у Европском парламенту, као и о најавама резолуција, Вучић је рекао да су надлежни у Србији саопштили да су избори завршени, тако да он не чека никога из иностранства да му доноси пресуде о суду његовог народа.

Одговарајући на новинарска питања, Вучић је рекао да ће сутра примити Марицу Михајловић, мајку бебе која је преминула током порођаја у болници у Сремској Митровици, и да ће јој захвалити што је скупила снаге и храбрости да јавно проговори кроз шта је прошла и, указујући на то, вјероватно спасила животе многих беба у будућности.

Вучић је данас у Београду посјетио мултифункционални центар „Ложионица“, чија обнова је у току, заједно са премијером Србије Аном Брнабић, министрима Михаилом Јовановићем и Иреном Вујовић, као и са градоначелником Београда Александром Шапићем.

Изградња овог иновационог центра намијењеног креативној индустрији, дигитализацији, иновацијама, умјетности и култури обухвата реконструкцију „Ложионице“ на 4.800 квадрата, уз очување препознатљивог изгледа, као и водоторња и окретнице.

Предвиђена је и изградња нове зграде од 11.000 квадратних метара, уз подземну гаражу и велики парк.

Комплетан комплекс простираће се на више од 23.000 квадратних метара, а циљ реконструкције је очување културно-историјског насљеђа са додавањем модерних елемената.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар