Главно РС и матица

Вучић: За Србију је важно да буде на ЕУ-путу и сачува своје државне и националне интересе

НАЈАВИО ПЛАН ЗА ДВОЦИФРЕНО ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА У ЈАВНОМ СЕКТОРУ У 2024. ГОДИНИ
  • Александар ВУЧИЋ: Важно да се у 31 од 34 поглавља примећује напредак, то је важно због наше демократије. Верујем да још мого тога морамо да урадимо, постоје тешкоће и препреке које се најчешће везују за Косово и Метохију, што се види у извештају
  • Нагласио да Србија не треба да бјежи од свог комшилука, од БиХ, Албаније, Црне Горе и Хрватске, јер је ту будућност много више, него у бројним земљама ЕУ и да ће овај дио Европе, коју зову западним Балканом бити мотор развоја

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је да се у извјештају Европске комисије о напретку Србије ка ЕУ виде помаци, те да је важно да Србије буде на европском путу, али и да сачува своје државне и националне интересе.

– Важно да се у 31 од 34 поглавља примећује напредак, то је важно због наше демократије. Верујем да још мого тога морамо да урадимо, постоје тешкоће и препреке које се најчешће везују за Косово и Метохију, што се види у извештају. Важно је да се види помак, али много су важнији економски показатељи, посебно смањење инфлације – рекао је он за ТВ Прва.

Вучић је најавио да је додатни план и за грађане сљедећу годину и двоцифрено повећања плата у јавном сектору, али и прављење плана како држава Србија види себе до 2027. године.

– Наредних недеља ћемо изаћи са новим свеобухватнијим планом за идућу годину за грађане што се тиче повећања плата, минималних зарада и другог. План је да људи буду задовољнији својим примањима којa се директно тичу њиховог стандарда и повећања примања и плата – рекао је Вучић.

Он сматра да Србија не треба да бјежи од свог комшилука, ни БиХ, ни Албаније, ни Црне Горе, Хрватске, јер је ту будућност много више, него у бројним земљама ЕУ и да ће овај дио Европе, коју зову западним Балканом бити мотор развоја.

– Ја гледам много даље, шта ће бити за 20 и 30 година. Овај део Европе који називају западним Балканом биће мотор развоја – додао је он.

Вучић је рекао да је у Србији ове године веће од 3,7 милијарди евра страних инвестиција, и да их све више долази са истока.

Објавио је да сутра путује у Француску гдје ће у Паризу присуствовати Форуму мира, а планиран је и сусрет са француским предсједником Емануелом Макроном.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар