Главно РС и матица

Вучићева и Дачићева партија одвојено на изборе, али са заједничким „програмским документом

СОЦИЈАЛИСТИ ЋЕ ПОДРЖАТИ ПРЕДСЈЕДНИЧКОГ КАНДИДАТА СНС – АКО ТО БУДЕ ВУЧИЋ
  • Ивица ДАЧИЋ: Сигурни смо у побједу Вучића на изборима, као и да ће листе СНС и СПС освојити убједљиву већину у државном и локалним парламентима

ДОСАДАШЊИ коалициони партнери у владајућој коалицији у Србији – СНС и СПС наставиће сарадњу и послије априлских избора, а СПС ће подржати заједничког предсједничког  кандидата, ако то буде Александар Вучић, саопштено је послије сједнице руководстава двије странке.

Лидери партија Александар Вучић и Ивица Дачић појаснили су да је одлучено да странке иду на изборе у априлу са посебним листама, јер сматрају да ће то довести до максимализације резултата и привлачења већег броја грађана да гласају за оно што је најбоље за земљу.

Вучић је на конференцији за новинаре послије сједнице у сједиштву СНС-а у Београду рекао да је разговарано о стратешкој сарадњи и да је оцијењено да је протеклих готово десет година она била успјешна и да су доношене важне одлуке за Србију и грађане.

– Мислим да смо много тога доброг оставили народу и земљи… Што се тиче СНС, наставићемо сарадњу са СПС, наша ријеч је за то довољна, а спремни смо за стварање стратешког програмског, планског документа, који ћемо заједничики да потпишемо – рекао је Вучић.

Дачић је рекао да је на ранијим састанцима већ договорен наставак сарадње, а да је ово трећи међупартијски састанак, као и да ће бити припремљен програмски документ који говори о циљевима сарадње двије партије.

Он је додао да је сигуран у побједу Вучића на изборима, као и да ће листе СНС и СПС освојити убједљиву већину у државном и локалним парламентима.

Дачић је напоменуо да о томе још није донијета одлука, те додао да “тјера” Вучића да прихвати кандидатуру.

У СПС-у су поносни на остварене резултате у протеклих 10 година сарадње са СНС-ом, а Дачић каже да су промијенили лице Србије, да су доношене тешке одлуке у интересу боље садашњости и будућности Србије од економије, борбе против пандемије па до међународног положаја земље, супротстављања притисцима, наметању теорије ограниченог суверенитета.

– Питање Косова вратили смо за преговарачки сто. Наши резултати су такви да можемо да кажемо да је вриједило радити на томе – рекао је Дачић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар