Главно Странке

Вулић: Амбасада САД ћути поводом сусрета Бећировића са Дудаковићем јер подржава злочине над Србима

„ЊИХОВ СУСРЕТ ЈЕ ДЕМОНСТРАЦИЈА БЕЗОБРАЗЛУКА И ЧИСТО ПОНИЖАВАЊЕ СРПСКИХ ЖРТАВА“
  • Бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић састао се у Бихаћу са ратним командантом Петог корпуса такозване Армије БиХ Атифом Дудаковићем, коме се и петнаесторица припадника и команданата Петог корпуса, пред Судом БиХ суди за ратне злочине почињене над српским цивилима и војницима на подручју Крајине, те му је „одао признање за допринос у борби за одбрану БиХ“

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋА Клуба посланика СНСД у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је Срни да сликање бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића са Атифом Дудаковићем, оптуженим за злочине над српским цивилима и војницима на подручју Крајине, представља демонстрацију безобразлука и чисто понижавање српских жртава.

– Међународна заједница, Амбасада САД у БиХ и остале ћуте, зашто? Јасно је да и сами подржавају злочине над српским народом. Важно им је само како исламизовати овај простор – оцијенила је Вулићева.

Према њеним ријечима, подршка међународног фактора и пуштање да се злочинац над српским народом слободно креће, ужива и провоцира пораз је друштва, цивилизације и америчке демократије.

– Све ово враћа историју у период када су њемачки званичници који су рушили Берински зид, Хелмут Кол и екипа, остваривали интензивне контакте са многим нацистичким злочинцима, финансирали их и штитили их, а као производ тога данас имамо АФД, пронацистичку странку која је ушла у Бундестаг и у скоријој будућности можемо очекивати васкрсавање хитлеровске идеологије – истакла је Вулићева.

Сања Вулић

Наводећи да ће овај пут у главним улогама бити Бећировић и Дудаковић, Вулићева је констатовала да томе и тежи званично Сарајево са дијелом међународне заједнице.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић састао се јуче у Бихаћу са ратним командантом Петог корпуса такозване Армије БиХ Атифом Дудаковићем, коме се пред Судом БиХ суди за ратне злочине почињене над српским цивилима и војницима на подручју Крајине, те му је „одао признање за допринос у борби за одбрану БиХ“.

Атиф Дудаковић и петнаесторица припадника и команданата Петог корпуса такозване Армије оптужени су за злочине почињене над српским цивилима и војницима на подручју Крајине.

Оптужница их терети за убиство више од 300 Срба, међу којима највише цивила, углавном старије доби, као и војника који су се предали или били заробљени.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар