Главно Странке

Вулић: Амбасада САД треба да штити Дејтонски споразум, а не исламску БиХ и интересе Бошњака

НАГЛАСИЛА: „МИ ТРЕБА ДА СЕ БРАНИМО ОД ВАС И ВАШИХ ЗАПОСЛЕНИХ МУСЛИМАНА ЈЕР НАМ ОТИМАТЕ ПРАВА“
  • „Да би БиХ сачувала свој суверенитет, територијални интегритет и мултиетнички карактер коначно би требало да престаните да се иживљавате над Србима и Хрватима. Престаните да од БиХ да правите једнонационално друштво јер она то није и никада неће бити“
  • Ми смо поносни Срби који своје не дамо, а туђе нам не треба и нисмо од оних над којима ви можете да тренирате „строгоћу“. А што се тиче тога да ћете ви некога бранити, само то немојте јер знамо како прође свако кога ви браните

ШЕФ Клуба посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је да би саопштење имало било какав кредибилитет, требало би да се зна његов аутор, а Бошњаци из СДА запослени у Амбасади САД у БиХ и сами су свјесни да узалудно „водање“ назови дипломата у БиХ по текијама, разним ризницама и сарајевским сећијама СДА не доноси успјех.

– Да би БиХ сачувала свој суверенитет, територијални интегритет и мултиетнички карактер коначно би требало да престаните да се иживљавате над Србима и Хрватима. Престаните да од БиХ да правите једнонационално друштво јер она то није и никада неће бити – истакла је Вулићева, реагујући на саопштење Амбасаде САД у БиХ у којем се наводи да се, како кажу, Милорад Додик вара ако мисли да ће САД стајати по страни док он гура БиХ у сукоб, те да ће САД штитити БиХ.

Вулићева је поновила да је Република Српска за дејтонску БиХ и да би и Амбасада САД требало да штити Дејтонски споразум, а не исламску БиХ и интересе Бошњака, јер у БиХ живе и Срби и Хрвати као конститутивни народ.

– И ко сте ви да нас браните од предсједника Републике Српске Милорада Додика који је легитимно изабран на демократским изборима и који заступа вољу већине бирача у Републици Српској!? Не треба ви да браните Србе од било кога, а поготово не од предсједника Додика. За почетак прочитајте Дејтонски споразум да би га могли поштовати, а не да га кршите на сваком кораку и да правите исламску БиХ.

– Ми треба да се бранимо од вас и ваших запослених муслимана у Амбасади јер нам отимате права. Шта очекујете још од нас, да сви Срби станемо у врсту, па да нас стријељате?! Ми смо поносни Срби који своје не дамо, а туђе нам не треба и нисмо од оних над којима ви можете да тренирате „строгоћу“. А што се тиче тога да ћете ви некога бранити, само то немојте јер знамо како прође свако кога ви браните – поручила је Вулићева.

Она је додала и да су саопштења бомбастичних наслова начин одвлачења пажње да се званичници Српске не састају са запосленима у Амбасади САД, а колико је то исправна одлука видљиво је након сваког оглашавања СДА из које пишу саопштења у име америчке Амбасаде.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар