Главно Федерација/БиХ

Вулић: Писмо посланика и делегата „Тројке“ ЕУ и САД реакција је америчке амбасаде на наше писмо

ВЕЋИНА БОШЊАЧКИХ ПАРТИЈА УВИЈЕК ЈЕ СА МАРФИЈЕМ КАД ТРЕБА НАСТУПАТИ ПРОТИВ СРПСКЕ
  • Сања ВУЛИЋ: Њихово писмо написано је аматерски и уличарски, у већ познатом стилу слијепих послушника Мајкла Марфија, односно изасланика СДА запослених у Амбасади САД у Сарајеву

ШЕФ Клуба посланика СНСД у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да је писмо, које су упутили посланици и делегати самопрозване „тројке“ институцијама ЕУ и САД, реакција америчке Амбасаде у БиХ која је само њих потписала.

Вулићева је нагласила да је писмо написано аматерски и уличарски, у већ познатом стилу слијепих послушника Мајкла Марфија, односно изасланика СДА запослених у Амбасади САД у Сарајеву.

– „Тројка“ и јесте састављена већином од бившег кадра СДА и у суштини наставља политику те странке из које су изникли. С обзиром да у СДА нису могли да добију позиције које су толико жељели, направили су неке своје мале партије са новим називима али истом политиком – стварање унитарне БиХ и уништење Републике Српске – нагласила је Вулићева.

Једно је увијек сигурно, истакла је Вулићева, већина бошњачких политичких партија, заједно са Марфијем, увијек је у коалицији када треба износити лажи по свијету о Републици Српској.

– Њихов циљ је већ свима јасан – унитарна БиХ, па никако не изненађује покушај правдања и салве лажи на рачун Милорада Додика изнесених у писму, а које је само показало њихову немоћ и очај. Њихове реакције на писмо које смо упутили ми, српски парламентарци, потврдиле су да је Република Српска погодила у мету и потпуно оголила стварно стање у БиХ – констатовала је Вулићева.

Док интересна група, самопрозвана „тројка“, рекла је Вулићева за Срну, потписује писма америчке Амбасаде у БиХ и наступа према Српској и предсједнику Додику по упутама Марфија, у Кантону Сарајево и Федерацији БиХ све стоји на климавим већинама.

– Умјесто што покушавају да другима нанесу зло, служећи се разним лажима, боље би им било да погледају шта им се дешава у ентитету и кантонима. Увијек је било: Ко другом јаму копа сам у њу пада – поручила је Вулићева.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар