Главно Странке

Вулић: Ратног злочинца Махмуљина у Турску су пустили они који је требало да га отпреме у затвор

УПОЗОРИЛА: ВЕЛИКИ СРПСКИ ПРОТИВНИК СУ И СТРАНЕ СИЛЕ КОЈЕ ЖЕЛЕ ИСЛАМСКУ БиХ
  • Сања ВУЛИЋ: Они су њега свјесно и намјерно депортовали, јер ово наше баксузно правосуђе не дозвољава да се одговора када је у питању злочин над Србима, за њих су Срби једино „геноцидаши“

ШЕФ Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је Срни да некадашњи командант Трећег корпуса такозване Армије БиХ и осуђени ратни злочинац Сакиб Махмуљин није побјегао у Турску од извршења казне, него да су га пустили они који су требали да га позову на одговорност.

– Они су њега свјесно и намјерно депортовали, јер ово наше баксузно правосуђе не дозвољава да се одговора када је у питању злочин над Србима, за њих су Срби једино „геноцидаши“. То је велика неправда и уколико нема те законске правде, доћи ће кад-тад Божија – додала је Вулићева.

С обзиром да је Суд БиХ затражио од Турске изручење Махмуљина, Вулићева каже да остаје само нада да ће бити испоручен, али да је свима јасно да он није побјегао него да је свјесно, намјерно и циљано отишао уз помоћ оних који су требали да га позову на одговорност.

Сања Вулић

– Ово је још један од доказа и порука нама Србима зашто морамо увијек бити окупљени и заједно, да се не смијемо дијелити ни на политичке партије, ни на било шта, јер нас је јако мало, а имамо великог непријатеља од страних сила које желе овдје исламску БиХ и на тај начин помажу таквима попут Махмуљина – додала је Вулићева.

Суд БиХ затражио је од Турске изручење Сакиба Махмуљина, након што се није јавио на издржавање осмогодишње казне затвора због ратних злочина почињених над ратним заробљеницима и српским становништвом у Возући и Завидовићима 1995. године.

Суд је 28. новембра 2022. издао наредбу за расписивање међународне потјернице, а Махмуљин се до данас није јавио на издржавање казне затвора.

Крајем априла 2022. године Апелационо одјељење Суда БиХ осудило је Махмуљина на јединствену казну затвора од осам година за злочине почињене 1995. у Возући и Завидовићима.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар