Главно Федерација/БиХ

Вулић: У Сарајеву су понизили, исмијали и омаловажили не само Гутереша већ и његову функцију

„КРИСТИЈАН ШМИТ ЋЕ ПРЕСТАТИ ДА БУДЕ ТУРИСТА САМО СА РЕЗОЛУЦИЈОМ САВЈЕТА БЕЗБЈЕДНОСТИ УН“
  • Сања ВУЛИЋ: Начин на који раде поједини бошњачки министри, слијепо слушајући своје менторе, доводи их у позицију да себи баш сва врата затворе, а срећа је једино на њиховој страни утолико што правосуђе контролишу, заједно са дијелом међународне заједнице, па неће кривично одговарати“
  • Шеф кабинета српског члана Предсједништва Душан ПЕТРОВИЋ: Тражимо од надлежних органа да хитно испитају ко је фалсификовао Гутерешово писмо и као такво пустио у медије прије него што је доспјело на адресу српског члана Предсједништва, којој је намијењено

ШЕФ Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић истакла је да БиХ има будућност само као дејтонска, а туриста Кристијан Шмит може имати шансу у БиХ само са резолуцијом Савјета безбједности УН коју, дефинитивно, нема, што потврђује и оригинално писмо генералног секретара УН Антонија Гутереса на енглеском језику.

– Из свих ових дешавања, јасно је да само Република Српска жели напредак дејтонске БиХ, само Република Српска жели испуњење 14 приоритета ЕУ и на крају, само је званичницима Републике Српске важна будућност свих народа у БиХ, све остало су мантре и лажи сарајевских политичара и дијела међународних представника – изјавила је Срни Вулићева.

Према њеним ријечима, помислити да фалсификовани превод писма генералног секретара УН Гутереша може проћи код српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић и српског народа императив је некомпетентности налогодавца погрешног превода за било шта.

Она је додала да је потцјењивање интелигенције грађана очајнички потез екстремно небитних особа и нагласила да грађани нису играчке, а да руковођење институцијама, обављање функција како на извршном, тако и на законодавном нивоу није дјечија, несташна игра.

Вулићева је навела да доказ колико дио међународне заједнице лоше процјењује околности и људе у БиХ, најбоље показује избор савезника у ФБиХ.

Према њеним ријечима, начин на који раде поједини бошњачки министри, слијепо слушајући своје менторе, доводи их у позицију да баш сва врата затворе, а срећа је једино на њиховој страни јер правосуђе контролишу, заједно са дијелом међународне заједнице, па неће кривично одговарати.

– Они, који све вријеме спочитавају нама из Републике Српске, како имамо лош вид комуникације са страним представницима, показали су шта је незнање, некултура и јако висок ниво безобразлука – истакла је она.

Вулићева је напоменула да је, након понижавања, исмијавања и омаловажавања не само Гутереша већ и функције коју обавља, питање да ли ће их и ментори из централа у сарајевској чаршији, релевантним за било шта доживљавати.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је јуче на конференцији за новинаре да је писмо генералном секретару УН Антонију Гутересу послала поштујући све процедуре, али да су у Министарству иностраних послова и Мисији БиХ при УН прекршили неколико чланова Устава БиХ, више закона и конвенција јер то писмо нису доставили у УН, као ни одговор Гутереша њој.

Министарство иностраних послова у Савјету министара је 15 минута након завршетка конференције за новинаре Цвијановићеве на писарницу Предсједништва БиХ доставило писмо које је Гутереш послао српском члану Предсједништва.

Шеф кабинета српског члана Предсједништва Душан Петровић изјавио је Срни да траже од надлежних органа да хитно испитају ко је фалсификовао Гутерешово писмо и као такво пустио у медије прије него што је доспјело на адресу српског члана Предсједништва, којој је намијењено.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар