Главно РС и матица

Вулин Американцима: Судови да суде фер и по закону – за разлику од ваших

ОДГОВОРИО НА ПОЗИВ СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТА ДА СЕ ТЕРОРИСТИ ИЗ ОВК СУДИ „ФЕР И ТРАНСПАРЕНТНО“
  • „Било да Србима суде у Хагу, било да им суде Шиптари, за њих нема правде. Ако сте заборавили, подсетите се гласања о Сребреници“

ПOTПРЕДСЈЕДНИК Владе Србије Александар Вулин одговорио је Стејт департменту да то тијело не треба да упозорава српску државу и њене судове да суде фер и по закону, јер, како наводи, она то то чини, за разлику од њих.

– Ми то чинимо у сваком поступку, па и у поступку против терористе из ОВК. У Србији чак и за такве важи претпоставка невиности и принцип да се оптужница мора доказати, што се не може рећи за Стејт департмент када уводи санкције или коментарише ставове оних који су им политички супротстављени – рекао је Вулин.

Он је навео да Стејт департмент од Шиптара никада није тражио фер суђење за десетину ухапшених, а често и отетих Срба и то је, како каже, сасвим очекивано и разумљиво за Србе.

– Било да им суде у Хагу, било да им суде Шиптари, нема правде. Ако сте заборавили, подсетите се гласања о Сребреници – поручио је Вулин, реагујући на то што је амерички Стејт департмент позвао Србију да води фер и транспарентан правни процес у случају терористе из ОВК који је ухапшен на прелазу Мердаре због сумње да је починио ратни злочин.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар