Главно РС и матица

Вулин и Михајловић: Обрадовић користи мигранте да позива на оружану побуну

ЛИДЕР ДВЕРИ ПОВОДОМ МИГРАНАТА ОЦИЈЕНИО ДА ПРЕДСЈЕДНИКА СРБИЈЕ „ТРЕБА ИЗОЛОВАТИ“
  • Бошко ОБРАДОВИЋ: «Сматрам да је председник СНС постао безбедносна претња за Србију Позивам Војску Србије и Полицију да заштите безбедност грађана Србије и не дозволе преливање мигрантске кризе у нашу земљу, јер ми нисмо Немачка и немамо капацитете да решавамо ову кризу и асимилујемо толико велики број миграната. Наша мигрантска политика мора хитно да се мења и изједначи са политиком чланица ЕУ из Вишеградске группе»
  • Александар ВУЛИН: Ово је позив на оружану побуну. Обрадовићев је позвао војску и полицију да преузму власт у земљи, а то је позив на опружану побуну, на грађански рат међу Србима и насилно рушење легитимне власти чиме је још једном обрадовао све непријатеље Србије. Обрадовић би за позив на оружану побуну морао да одговара одмах. За њега треба да се побрине или тужилаштво или психијатрија
  • Зорана МИХАЈЛОВИЋ: После упадања у институције, провоцирања насиља и разних перформанса, лидер Двери Бошко Обрадовић дошао је на нову идеју како да дође на власт без избора, и то тако што ће позвати на државни удар. То само показује о каквим политичарима је реч, онима који би жртвовали и саму државу, само ако би им то дало шансу да дођу на власт

ЛИДЕР Двери Бошко Обрадовић изјавио је да нису проблем мигрантске породице које бјеже са ратом захваћених подручја и којима треба помоћи, већ војно способни мушкарци од 18-30 година без икаквих личних докумената који кршећи закон илегално улазе у Србију.

У наставку је оценио да је Александар Вучић «очито спреман да зарад опстанка на власти трајно прими велики број миграната да би се додворио Ангели Меркел и Џорџу Сорошу»:

«Он то и не крије, јер је још 11. децембра 2017. године изјавио да „он нема ону врсту страха од миграната коју имају сви други људи у Србији“ и „нека остану у Србији ако желе“. Вучић сматра – нагласио је Обрадовић – да је мигрантска криза шанса да поправимо наш наталитет, као што је то урадила Немачка и да ће се до 2030. изједначити број оних који из Србије одлазе са бројем миграната који у Србију долазе, што значи да он планира насељавање Србије са најмање 50.000 миграната годишње колико сваке године грађана Србије оде у иностранство».

Посебно је нагласио: «Сматрам да је председник СНС постао безбедносна претња за Србију и да га треба изоловати. Позивам Војску Србије и Полицију да заштите безбедност грађана Србије и не дозволе преливање мигрантске кризе у нашу земљу, јер ми нисмо Немачка и немамо капацитете да решавамо ову кризу и асимилујемо толико велики број миграната. Наша мигрантска политика мора хитно да се мења и изједначи са политиком чланица ЕУ из Вишеградске групе које строго контролишу своје државне границе и спречавају противзаконити улзак илегалних миграната. Ми, дакле, само треба да радимо оно исто што раде Мађарска, Чешка, Пољска и Словачка».

На ово је прво одреаговао министар одбране Александар Вулин,  указавши да је Обрадовића војсци и полицији упутио позив да преузму власт у земљи и заштите границе од миграната и да за то треба да одговара јер је то позив на опружану побуну.

Војска чврсто стоји уз свог врховног команданта и штити уставни поредак наше земље, навео је Вулин, додајући да је Обрадовић позивом на грађански рат међу Србима и насилно рушење легитимне власти још једном обрадовао све непријатеље Србије.

„Обрадовић је још 2015. године лагао да је Србију населило 400.000 миграната, и сада наставља да лаже“, изјавио је Вулин.

Како је рекао, Александар Вучић је Србију заштитио 2015. године када је мигрантска криза била на врхунцу, па ће је заштитити и сада.

„А Бошко Обрадовић би за позив на оружану побуну морао да одговара одмах. За њега треба да се побрине или тужилаштво или психијатрија“, казао је Вулин.

Потпредсједница Владе и чланица Предсједништва СНС Зорана Михајловић рекла је да захтјев једног од лидера Савеза за Србију да се у Србији догоди државни удар неће проћи, али да то само показује да је ријеч о политичарима који су у стању и државу да жртвују само да би се докопали власти.

После упадања у институције, провоцирања насиља и разних перформанса, лидер Двери Бошко Обрадовић дошао је на нову идеју како да дође на власт без избора, и то тако што ће позвати на државни удар. То само показује о каквим политичарима је реч, онима који би жртвовали и саму државу, само ако би им то дало шансу да дођу на власт, јер им је јасно да их грађани не желе“, рекла је Михајловић.

Она истиче да Обрадовић наставља са бестидном политиком плашења грађана Србије избјеглицама, чиме подржава маргиналне групе са профашистичким идејама које би да спроводе неку своју личну „правду“ над мигрантима.

„Бојкот није изговор да грађани не знају за шта се свака странка или политичар залаже, па би било добро да се и остали лидери Савеза за Србију изјасне да ли је оно што говори Бошко Обрадовић и њихов став“, додала је Михајловић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар