Главно РС и матица

Вулин: Неки покушавају да морал српског народа убијају ревизијом историје

„ХТЕЛИ БИ ДА СЕ САМИ СЕБЕ СТИДИМО И ДА ПРИСТАНЕМО ДА НАМ ДРУГИ ПИШУ ИСТОРИЈУ“
  • „Право је чудо да никоме не смета књига у којој (Рамуш) Харадинај описује како је убио полицајца и наставио да мирно једе пљескавицу. Али, ако Срби проговоре своју истину, то је за сваку осуду и то се мора спречити“

МИНИСТАР одбране Србије Александар Вулин поручио је да Србија неће дозволити ревизију историје и да се прекрајањем прошлости оправдавају догађаји из деведесетих, нити пристати на то да су све жртве исте.

Вулин је истакао да се морал једног народ убија ревизијом историје.

„Да сломите овај народ, да га једном заувек уклоните са историјске позорнице, треба да му промените историју, да почне да се стиди себе самог и да прихвати да му други пишу историју“, навео је Вулин.

Он је истакао да је Министарство увело едицију „Ратник“ зато да овом народу други не пишу историју.

„Поносни смо на своју историју и нећемо дозволити да нам је други пишу. Зато смо покренули едицију `Ратник`“, рекао је Вулин на трибини „Покушај ревизије историје“ на штанду Министарства одбране на Београдском сајму књига.

Вулин је навео да су из свих средстава информисања, гдје год су могли, напали едицију „Ратник“, не полемишући са књигом ни са ауторима, односно са правом аутора да пишу, саопштено је из Министарства одбране Србије.

„Право је чудо да никоме не смета књига у којој (Рамуш) Харадинај описује како је убио полицајца и наставио да мирно једе пљескавицу. Али, ако Срби проговоре своју истину, то је за сваку осуду и то се мора спречити“, рекао је Вулин.

Он је истакао да је историја грађанских ратова на простору бивше СФРЈ историја бруталног извртања чињеница у реалном времену, напомињући да су при томе чињенице престале да буду обавезујуће.

Вулин је подсјетио на намјеру да буде донесена резолуција о геноцидности српског народа, да Срби буду једини народ на планети који је требало да буде одређен као геноцидан.

„Да би то било могуће, морате да промените историју, па се с тим у вези говорило о Јасеновцу као о радном логору, а уназад и да је Први светски рат започео пуцњем Гаврила Принципа“, рекао је Вулин, те оцијенио да је обиљежавање Великог рата био покушај да се свијету објави крај историје.

На трибини су учествовали и историчар Миле Бјелајац и академик Дарко Танасковић, који је поводом проблематике ревизије историје, истакао да српски народ треба да се труди да истина о стварности и прошлости буде што ближа реалности.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар