Главно РС и матица

Вулин: Пресуда Станишићу и Симатовићу покушај је суђења Србима и српској држави

МИНИСТАР УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА СРБИЈЕ: „ХАШКИ ТРИБУНАЛ ЈЕ ЈОШ ВИШЕ ПОСВАЂАО БАЛКАНСКЕ НАРОДЕ“
  • У случају хрватских генерала Младена Маркача и Анте Готовине тадашњи Хашки трибунал променио је своја правила и рекао да ако нема непосредног извршења онда нема ни злочина. Неколико година касније, променили су своја правила и рекли да таква могућност постоји да би осудили Станишића и Симатовића

ДАНАШЊА пресуда некадашњим челницима Службе државне безбједности Србије Јовици Станишићу и Франку Симатовићу покушај је суђења српској држави и српском народу, оцијенио је вечерас министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Он је гостујући на ТВ Пинк истакао да Хашки трибунал није направљен ни да би судио праведно нити да би се народи на Балкану помирили.

Напротив. Он је још више посвађао балканске народе а направљен је пре свега да би се судило Србима и Србији“, оценио је Вулин.

Навео је да је у случају хрватских генерла Младена Маркача и Анте Готовине тадашњи Хашки трибунал промијенио своја правила и рекао да ако нема непосредног извршења, онда нема ни злочина.

„Неколико година касније, променили су своја правила и рекли да таква могућност постоји да би осудили Станишића и Симатовића“, истакао је Вулин.

Указао је и да је Гардијан у свом јучерашњем издању објавио чланак у коме је прецизно написано како ће данас бити пресуђено и са којим циљем, тј. да се експлицитно докаже наводна улога Србије у Хрватској и Босни и Херцеговини.

Вулин је такође оцијенио да никако није случајно ни што је недавно баш црногорски парламент донио резолуцију везану за Сребреницу, јер се знало да ће баш она да највише погоди Србију.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар