Главно РС и матица

Вулин: Српска је морала настати да се не би поновио јасеновачки геноцид

„СРБИЈА ЋЕ УВЕК СНАЖНО ПОДРЖАВАТИ ДЕЈТОНСКИ СПОРАЗУМ И РЕПУБЛИКУ СРПСКУ“
  • „Никоме није више стало до мира него српском народу. Србија је и чувар слободе свога народа, права српског народа да живи и траје тамо где се родио и да никада више не доживи геноцид какав је јасеновачки“

МИНИСТАР одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас у Доњој Градини да је Република Српска морала настати као отпор понављању јасеновачког геноцида, истребљења српског народа, његовог протјеривања и затирања.

Вулин је навео да се суштина грађанских ратова у Хрватској и БиХ не може разумјети, ако се не познаје јасеновачки ужас и не схватају размјере геноцида који се догодио у том концентрационом логору.

Он је нагласио да српски народ никада више неће мирно прихватати да буде одвођен у логоре, затиран и протјериван.

„Србија, као један од гаранта Дејтонског споразума, увек ће снажно подржавати Републику Српску и овај споразум. Никада неће дозволити да се јасеновачки ужас понови“, рекао је Вулин новинарима након централног обиљежавања Дана сјећања на жртве усташког злочина – геноцида у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доњој Градини.

Према његовим ријечима, обавеза српског народа је да о Јасеновцу говори, подсјећа и супротстави се сваки пут када било ко покуша да релативизује јасеновачко зло и обнови усташку идеологију.

Он је истакао да су Срби крајем 20. вијека, још једном осјетили усташку идеологију, били убијени и протјерани, јер се о Јасеновцу није говорило.

Вулин је подсјетио да је Србија гарант и чувар мира да ће сви народи на Балкану добро живјети.

„Никоме није више стало до мира него српском народу. Србија је и чувар слободе свога народа, права српског народа да живи и траје тамо где се родио и да никада више не доживи геноцид какав је јасеновачки“, нагласио је Вулин.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар