Главно РС и матица

Вулин: Војска Србије довољно снажна да сачува мир и стабилност на територији цијеле земље

„ХАРАДИНАЈ ПОКУШАВА СУКОБ СА СРБИМА, А ДА СТРАНЦИ СТАНУ НА ЊЕГОВУ СТРАНУ“
  • „Наравно да смо у стању да сачувамо мир у читавом простору наше земље. Неспорно је да би се Албанци повукли у расулу са севера и да би бежали са севера КиМ, као што се и раније увек дешавало“

ИЗЈАВА премијера Косова Рамуша Харадинаја да би такозвана „војска Косова“ могла да уђе на сјевер Косова и Метохије, представља пријетњу миру за читав регион, каже министар одбране Србије Александар Вулин.

Он је, у изјави за РТС, поручио да је Војска Србије сигурна, снажна и способна да сачува мир и стабилност на територији цијеле земље.

Вулин је оцијенио да Харадинај покушава да испровоцира сукоб са Србима како би Албанци испали „жртве“ и како би поново позвали међународну заједницу да стане на њихову страну.

„А онда да туђа деца, из других европских земаља гину за циљеве Рамуша Харадинаја. Верујем да више нико никада неће помислити да је 2019. исто што и 1999. година“, рекао је Вулин.

Вулин је одбацио могућност да евентуални упад тзв. косовске војске на сјевер КиМ успио и поручио да је Војска Србије сигурна, стабилна и снажна и спремна да испуни свако наређење свог врховног командата.

„Наравно да смо у стању да сачувамо мир у читавом простору наше земље. Неспорно је да би се Албанци повукли у расулу са севера и да би бежали са севера КиМ, као што се и раније увек дешавало“, закључио је Вулин.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар