Главно РС и матица

Вулин: Време је да ЕУ према „Косову“ примени политику штапа

„ВАНРЕДНИ ИЗБОРИ БИ ЗАУСТАВИЛИ ПРИЧЕ ДА СМО ДИКТАТОРСКА ЗЕМЉА БЕЗ ДЕМОКРАТИЈЕ“
  • Уколико не дође до укидања увозне таксе од 100 одсто на робу из Србије, ЕУ треба да заустави примјену Споразума о стабилизацији и придруживања, визне либерализације за Косово или о слободи кретања за њихове званичнике“

МИНИСТАР одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас да Европска унија (ЕУ) према Косову има само „политику шаргарепе“, односно награђивања, да је оно за „лоше понашање“ увек било награђивано, као и да га не чуди када Приштина одбија њихове сугестије.

Он је за Радио-телевизију Србије оценио да би ЕУ требало да примjени конкретне мере, „политику штапа“, односно да уколико не дође до укидања увозне таксе од 100 одсто на робу из Србије, ЕУ треба да заустави примјену Споразума о стабилизацији и придруживања, визне либерализације за Косово или о слободи кретања за њихове званичнике.

Поводом предстојеће седнице Савјета безбједности (СБ) Уједињених нација о формирању војске Косова, Вулин се захвалио на подршци Русији и Кини, али је навео да од „великих сила“ чланица СБ очекује уобичајену флоскулу да су оне признале Косово и да се ништа додатно не може учинити.

Говорећи о доношењу сета закона о војсци Косова, казао је да је посао Кфора био да спријечи организовање оружаних формација на тој територији и да би покушаји формирања „паравојних формација на сјеверу (Косова)“ били спријечени за неколико минута.

Вулин је додао да Војска Србије одржава редовну комуникација са Кфором „иако је више пута била разочарана“ у ту мисију, као и да ће наставити сарадњу.

Он је, гостујући у јутарњем Дневнику РТС-а, позвао на одржавање ванредних парламентарних избора у Србији „како би се зауставила расправа у српском народу да смо диктаторска земља у којој нема демократије“.

„Сматрам да би то било лековито за Србију“, рекао је Вулин.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар