Главно Свијет

Захарова: Дипломате САД, које су у Москви дуже од три године, мораће брзо да је напусте

ЗАХАРОВА: АКО НЕ БУДЕ КОМПРОМИСА – МОРАЋЕ И ДРУГИ, УКУПНО 55

САРАДНИЦИ амбасаде САД, који су у Москви дуже од три године, треба да напусте Русију до 31. јануара 2022. године, саопштила је портпаролка Министарства иностраних послова РФ Марија Захарова.

Наглашавајући да је овај потез директна посљедица одлуке Стејт департмана да 55 руских дипломата (у двије групе) морају до половине 2022-ге напустити САД, додатно је разјаснила:

„Ми амерички захтјев сматрамо протјеривањем својих дипломата и реагујемо у складу са тим. Амерички партнери су наметнули игру. Русија је дуго и упорно покушавала да их уразуми и да их ипак усмјери на неку врсту конструктивног рјешења тог питања, али су они направили свој избор“.

Захарова је додатно прецизирала:

Ако Вашингтон не одустане од своје `трогодишње формуле` и не направи компромис, сарадници амбасаде САД ће до 1. јула сљедеће године и даље одлазити. До укупног броја сразмјерног броју Руса чији одлазак је затражио Стејт департмент“, додала је Захарова.

Према њеним ријечима, руским дипломатама, онима који су већ отишли ​​и онима који ће морати да напусте САД, забрањен је одлазак у руска дипломатска представништва ради посла у трајању од три године.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар