Главно Свијет

Захарова оцијенила да је Прајс поводом БиХ и Србије – подвојена личност

КРИТИКОВАЛА И ЊЕГОВУ ИЗЈАВУ ДА ЋЕ САД ПОЗИВАТИ НА ОДГОВОРНОСТ СВЕ КОЈИ ПОТКОПАВАЈУ БиХ И ДЕЈТОН
  • Портпаролу Стејт департмана поручила: Неде, покушајте да замијените „БиХ“ са „Србија“, „Република Српска“ са „Косово“, Дејтонски споразум са резолуцијом Савјета безбједности УН 1244 и добићете дијагнозу – подвојена личност

ПРИСТУП Стејт департмента суверенитету Србије и БиХ подсјећа на подвојену личност, истакла је портпарол руског Министарства иностраних послова Марија Захарова, коментаришући изјаву шефа прес службе Стејт департмента Неда Прајса о Дејтонском споразуму.

Захарова се осврнула на изјаву Прајса који је рекао да ће Вашингтон „наставити да подржава суверенитет и територијални интегритет БиХ и позивати на одговорност оне који теже да поткопају институције БиХ и Дејтонски споразум“.

– Невјероватно. Неде, покушајте да замијените „БиХ“ са „Србија“, „Република Српска“ са „Косово“, Дејтонски споразум са резолуцијом Савјета безбједности УН 1244 и добићете дијагнозу – подвојена личност – навела је Захарова на свом профилу на „Телеграму“.

Она је подсјетила да је Вашингтон супротно одлуци Савјета безбједности УН 2008. године признао независност Косова чиме је нарушио територијални интегритет и суверенитет мултинационалне Србије.

Према ријечима Прајса, кога цитира Захарова, САД „одбацују изјаве предсједника Републике Српске Милорада Додика од 9. марта у којима је, како тврди, настојао да поткопа положај Уставног суда БиХ и у више наврата пријетио отцјепљењем Републике Српске од БиХ“.

Прајс је, како наводи Захарова, навео да „члан три Дејтонског устава јасно говори да Република Српска мора у потпуности да спроводи одлуке институција БиХ, укључујући коначне и правно обавезујуће одлуке Уставног суда БиХ“.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар