Главно Свијет

Захарова: Русија је за рјешавање косовског проблема у складу са међународним правом и резолуцијом 1244

ДИПЛОМАТСКИ ОДНОСИ РУСИЈЕ И СРБИЈЕ СУ УСПОСТАВЉЕНИ 23. ФЕБРУАРА ПРИЈЕ 183 ГОДИНЕ
  • „Традиција међусобног разумијевања и подршке успостављена у то вријеме темељила се на вјековном чврстом пријатељству и духовној блискости наших народа. На тој основи изграђен је савремени систем руско-српске сарадње. Данас су односи између наших земаља подигнути у ранг стратешког партнерства“

ПОРТПАРОЛКА Министарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила је да Русија подржава Србију у заштити њених легитимних интереса, суверенитета и територијалног интегритета у вези косовског питања.

Она је подсјетила да се 23. фебруара обиљежава 185. годишњица успостављања дипломатских односа између Русије и Србије.

Поводом овог догађаја честитке су размијенили министар спољних послова Русије и министар спољних послова Србије.

По њеним ријечима, дипломатске везе између двије земље успостављене су у важном историјском моменту за Србију.

– Традиција међусобног разумијевања и подршке која је успостављена у то вријеме темељила се на вјековном чврстом пријатељству и духовној блискости наших народа. На тој основи изграђен је савремени систем руско-српске сарадње. Данас су односи између наших земаља подигнути у ранг стратешког партнерства. Дијалог карактерише отвореност, редовна размјена мишљења, оцјена и ставова – казала је Захарова.

Она је истакла да су главни елементи руско-српске агенде трговинска сарадња, културне везе, заједнички рад у међународним институцијама.

– Русија помаже Србији у заштити њених легитимних интереса, суверенитета и територијалног интегритета у вези косовског проблема у складу са међународним правом и резолуцијом СБ УН 12 44. Ми његујемо висок ниво односа са том земљом и залажемо се за даље јачање веза ослањајући се на богату традицију, повјерење и узајамно поштовање међусобних интереса – поручила је Захарова.

(Спутњик)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар