Главно РС и матица

Зукорлић: Угљанин је под Коштуницом и Тадићем хвалио Србију као земљу благостања за Бошњаке

ОЦИЈЕНИО ДА ПРЕДСЈЕДНИК БНВ ЖЕЛИ ДА ПРОФИТИРА НА РАДИКАЛИЗАЦИЈИ СТАЊА
  • „Његова странка је отворено подржала Вучића на прошлим изборима, дарујући му више од 65 одсто гласова у Сјеници и Тутину, општинама у којима СДА Санџака самостално контролише власт. Такође, СДА Санџака је у коалицији са напредњацима у свим санџачким градовима, осим Нове Вароши“

ЛИДЕР Странке правде и помирења (СПП) Муамер Зукорлић оцијенио је да предсједник Бошњачког националног вијећа (БНВ) Сулејман Угљанин покушава да „радикализацијом стања страначки и ускоинтересно профитира“.

Он је, у изјави достављеној медијима, навео да је Угљанин другачије говорио док је био министар.

„Познато је да је тада беспоговорно извршавао вољу Војислава Коштунице, а потом и Бориса Тадића, хвалећи Србију као земљу благостања за Бошњаке, одричући се аутономије и врло ретко помињући Санџак. Тада је са Коштуницом ударио на јединство Исламске заједнице, а 2010. године је уручио признање Тадићу за наводни допринос афирмацији права Бошњака у Србији“, истакао је Зукорлић.

Предсједник БНВ је раније данас поручио да Александар Вучић није бошњачки предсједник, а Ана Брнабић и чланови Владе Србије – бошњачка премијерка и министри.

„То је у супротности са чињеницом да је његова странка отворено подржала Вучића на прошлим изборима, дарујући му више од 65 одсто гласова у Сјеници и Тутину, општинама у којима СДА Санџака самостално контролише власт. Такође, СДА Санџака је у коалицији са напредњацима у свим санџачким градовима, осим Нове Вароши“, додао је Зукорлић.

Угљанин је рекао и да су Зукорлић, као и потпредсједник Владе Србије, Расим Љајић „Бошњаци који су у служби Владе Србије, од које примају плату и да због тога морају да певају како им се диригује“.

„Ту оптужбу разумем као последицу његовог личног искуства и односа према властима у Београду док је био на позицији министра“, поручио је Зукорлић.

Лидер СПП сматра да су посљедњи Угљанинови потези „цехови које испоставља након што га осам година ова и претходне власти незаконито држе на челу Бошњачког националног вијећа“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар