Главно Федерација/БиХ

Звиздић одустаје ако се кандидат СДА буде бирао тајним гласањем између више кандидата

УКАЗАО ДА ЈЕ ДОБДИО ПОДРШКУ 90 ОДСТО ОПШТИНСКИХ ОДБОРА СТРАНКЕ
  • „ У случају да Предсједништво СДА ипак заузме став да добивени број кандидатура са терена није довољан, те да се треба на конвенцији поново и додатно изјашњавати, желим казати да нисам спреман подржати такав приједлог јер га не сматрам логичним и да због тога нећу учествовати у било каквим даљим изборним процедурама на конвенцији странке“

ДЕНИС Звиздић је све ближе одлуци да се уопште не нађе на листи потенцијалних кандидата СДА за члана Предсједништва БиХ.

То је и наговијестио у изјави за Клиx.ба истакавши да је јединство унутар СДА важније од било којег појединца.

„Желим се искрено захвалити свим опћинским одборима СДА који су ме кандидирали за члана Предсједништва БиХ. Подршка више од 90 посто одбора СДА са територије читаве БиХ за мене представља посебну вриједност, велику част и истинску сатисфакцију за посао који сам радио на укупном напретку, прије свега Босне и Херцеговине, као и изборних обећања и државотворних циљева СДА“, казао је Звиздић.

Одмах је поновио ранији став да је јединство унутар СДА важније од било којег појединца.

„Ми, наравно, још увијек говоримо о конформистичком приједлогу кадровске комисије СДА који није праћен било каквим разложним критеријима или анализом кандидатура са терена. Због тога не бих желио прејудицирати одлуку Предсједништва СДА, али сматрам да Предсједништво треба преузети статутарну надлежност и одговорност и предложити само једног кредибилног кандидата од понуђених, којег ћемо сви подржати и који ће бити проглашен и промовиран на предстојећој страначкој конвенцији“, рекао је Звиздић и додао да без обзира на плебисцитарну подршку коју је добио с терена, тај кандидат не мора бити он.

„Лична функција ми никада није била важнија од јединства странке и опћег добра, него то може бити било који предложени кандидат који добије подршку предсједника и Предсједништва СДА. У случају да Предсједништво СДА ипак заузме став да добивени број кандидатура са терена није довољан аргумент за одлуку, иако се у свим ранијим изјавама тврдило да ће управо став базе бити одлучујући, те да се о томе треба на конвенцији поново и додатно изјашњавати, желим казати да нисам спреман подржати такав приједлог јер га не сматрам логичним и да због тога нећу учествовати у било каквим даљим изборним процедурама на најављеној конвенцији странке, јер би то било противно мом више пута изреченом ставу о очувању дигнитета става базе и неопходности постизања јединства унутар СДА“, став је Дениса Звиздића.

Посебно је нагласио да у персоналном смислу, важним разлогом за овакав став сматра и дугогодишњи пријатељски однос с предсједником Бакиром Изетбеговићем и његовом супругом.

„Уз све претходно казано, моје могуће одустајање из даљег процеса одлучивања о кандидату за члана Предсједништва БиХ из СДА сматрам у тренутним околностима адекватном одлуком“, закључио је Звиздић.

Подсјећамо, кадровска комисија Странке демократске акције (СДА) је на сједници одржаној прије два дана прослиједила Предсједништву СДА имена четири функционера које је чланство предложило као кандидате ове странке за члана Предсједништва БиХ из реда бошњачког народа. Предсједништво СДА ће у коначници донијети одлуку о томе хоће ли Конвенција СДА бирати кандидата акламацијом или тајним гласањем.

(Klix.ba)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар