Главно Федерација/БиХ

Звиздић: Прави је тренутак да БиХ буде примљена у чланство НАТО

ОН СЕ ЗАНОСИ ДА ЋЕ 1. МАРТ КАД-ТАД БИТИ ПРАЗНИК НА ТЕРИТОРИЈИ ЦИЈЕЛЕ БиХ
  • Сматрам да је право време да у првом кораку НАТО пошаље своје војнике у БиХ, да их распореди на одређени број врло битних тачака унутар БиХ, поготову у Брчко дистрикту, а онда да се почне са размишљањем и да се БиХ која је то заслужила и, која је за то спремна, прими у НАТО савез као њен пуноправни члан

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Денис Звиздић је у Мостару поручио да ће 1. март кад тад обиљежавати на читавој територији земље као датум укупног БиХ идентитета и заједништва, те оцијенио је да је прави тренутак да БиХ буде примљења у чланство НАТО.

„Живимо у посебном времену великих изазова, блокаде која траје већ девет мјесеци, једне врсте латентног удара на уставно-политички и правни поредак БиХ, са жељом да се она прикаже као нефункционална држава. Наравно, сви насртаји на БиХ, укључујући и ове блокаде и удар на њен уставни систем, наравно да неће успјети јер БиХ има довољно унутрашњих капацитета и пријатеља из Међународне заједнице који ће нам помоћи да обезбједимо сигуран и просперитетан пут БиХ“, изјавио је Звиздић.

„Сматрам да је право време да у првом кораку НАТО пошаље своје војнике у БиХ, да их распореди на одређени број врло битних тачака унутар БиХ, поготову у Брчко дистрикту, а онда да се почне са размишљањем и да се БиХ која је то заслужила и, која је за то спремна, прими у НАТО савез као њен пуноправни члан“, рекао је Звиздић.

То је задатак на којем, како је истакао, сви морају да раде.

„Европа је коначно увидјела о чему се ради и на Балкану и на Истоку Европе и увидела је са које стране прети опасност и западном Балкану и Украјини и читавом слободарском свијету. Сад је време за једну врсту европског, америчког и енглеског јединства, једне нове снаге и новог фронта у који би била укључена и БиХ“, закључио је Звиздић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар