Коментари Одабрано

Анђелковић: ЗСО не може да буде компензација за признање лажне државе Косово

ОДЛАГАЊЕ ПРИЈЕМА ПРИШТИНЕ У САВЈЕТ ЕВРОПЕ НЕ ТРЕБА ДА ПОСЕБНО РАДУЈЕ
  • Политички аналитичар Драгомир АНЂЕЛКОВИЋ: Резолуција о Сребреници, чак и поправљена амандманима, за нас је апсолутно неприхватљива. Немачка прича о Сребреници, која је осуђена за Холокауст, а никада за масовна стрељања у Крагујевцу, Краљеву и осталим местима, где је убијено много више Срба него што је страдало у Сребреници. Коспонзор резолуције је и Хрватска, која је у Другом свјетском рату направила геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима, и никад за то није адекватно кажњена

ЗАЈЕДНИЦА српских општина не може да буде компензација за признање лажне државе Косово, рекао је политички аналитичар Драгомир Анђелковић, гостујући у Јутарњем програму РТРС.

– Одлагање пријема у чланство Савјета Европе не треба посебно да нас радује, јер ту се не ради о суштинском одустајању од тог захтјева, већ само о престројавању како да што лакше дођу до тог циља. Србија не треба да ради неки „трули“ компромис – наглашава Анђелковић.

Према његовим ријечима одлагање ништа не рјешава.

– То што ће западне силе одгодити целу причу за годину дана, не значи много, али Србију увлаче у игру „шаргарепе и штапа“. Београд би требао да се угледа у Бањалуку, да заузме јасан став по питању националних интереса и да од тога не одступа, по цену било чега – истакао је Анђелковић.

Он наглашава да Србија у Савјету Европе не може очекивати велику помоћ, јер ту су доминантне западне земље.

– Међутим, можемо очекивати велику подршку Русије и Кине, то видимо по питању резолуције о Сребреници, подржавање Дејтонског споразума, а и свих питања око Косова – поручио је Анђелковић.

Генерална скупштина УН има моралну обавезу, али не доноси обавезујуће резолуције, какве има Савјет безбједности, тврди Анђелковић.

– Резолуција, и поправљена амандманима, за нас је апсолутно неприхватљива. Немачка прича о Сребреници, која је осуђена за Холокауст, али никада за масовна стрељања у Крагујевцу, Краљеву и осталим местима, где је убијено много више Срба него што је страдало у Сребреници. Коспонзор резолуције је и Хрватска, која је у Другом свјетском рату направила геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима, и никад за то није адекватно кажњена – поручио је Анђелковић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар