Коментари Одабрано

Галијашевић: Бошњацима су и даље и за државни криминал и тероризам криви „зли Срби“

ВЕЛИКЕ ИСЛАМСКЕ ЗЕМЉЕ БРАНЕ СРЕБРЕНИЦУ А НЕ ГАЗУ ЈЕР ЈЕ ЛАКШЕ ОПТУЖИТИ СРБЕ НЕГО АМЕРИКУ
  • Неколико прстена окружује фртаљ Босне. Први се односи на жилаву Републику Српску и само званично поништену Херцег Босну. У другом прстену су Бошњаци окружени Хрватском, Србијом и српским етничким простором у Црној Гори – од Плужина и Никшића преко Игала и Херцег Новог, па све до Будве. У трећем прстену су окружени хришћанима на целом европском континенту. Како, опкољени онима које су сами препознали као непријатеље, Бошњаци мисле да бране државу?
  • Ове чињенице не интригирају превише Бошњаке. Доследни у мржњи према Србима и Хрватима, они реч препуштају „црвеним Кмерима“ босанског ислама и социјалдемократије: Зукану Хелезу, Денису Бећировићу, поново активираном Златку Лагумџији, одметнутом Жељку Комшићу и Раму Исаку. Најгласнији је творац нове странке Народ и правда – актуелни министар иностраних послова БиХ и главни политички заступник кокаинског суперкартела „Тито и Дино“ Елмедин Конаковић
  • Сарадња лидера политичких странака са организованим криминалом више није тајна већ чињеница коју „службени одлазак у Сребреницу“ Раме Исака, у пратњи осуђеног нарко-дилера и убице, не може сакрити, нити умањити њен значај. Отуда упозорење Нермина Пећанца леди крв у жилама: „Хоће ли мафија преузети овај град или ћемо га ми коначно вратити себи?“ Све мирише у Сарајеву на „деведесете“

Извор: Печат

Аутор: Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ

САРАЈЕВСКИ политичари и приучени аналитичари прихватили су образац по којем држава оправдава своје постојање у мери у којој клевета Србију и Републику Српску.

Има ли у таквој политичкој култури места за мир и да ли је србофобија одлична излазна стратегија из ситуације када неко мора преузети одговорност за јавашлук, криминал и тероризам?

Неколико прстена окружује фртаљ Босне. Први се односи на жилаву Републику Српску и само званично поништену Херцег Босну.

У другом прстену овај народ предвођен политичарима који успешно сарађују с тероризмом и организованим криминалом, хероинском и кокаинском мафијом, окружен је Хрватском, Србијом и српским етничким простором у Црној Гори – од Плужина и Никшића преко Игала и Херцег Новог, па све до Будве.

У трећем прстену босански муслимани су окружени хришћанима на целом европском континенту.

Како, опкољени онима које су сами препознали као непријатеље, Бошњаци мисле да бране државу?

Можда им осећање сигурности пружа идеја о постојању исламске матице, али она није ни близу, а судећи по помоћи коју је упутила Палестинцима у Гази – није ни расположена да се жртвује преко мере својих интереса. Вероватније је да би у ратним околностима само окренули главу и причали о Ујгурима, Курдима и Хутима.

Слично се дало видети на Генералној скупштини на којој су велике муслиманске земље – Иран, Пакистан, Турска, Саудијска Арабија и Египат – „браниле“ Сребреницу јер је лакше за злочин оптужити Србе него Америку и западне земље.

Ове чињенице не интригирају превише Бошњаке. Доследни у мржњи према Србима и Хрватима, они реч препуштају „црвеним Кмерима“ босанског ислама и социјалдемократије: Зукану Хелезу, Денису Бећировићу, поново активираном Златку Лагумџији, одметнутом Жељку Комшићу и Раму Исаку.

Најгласнији је свакако „народни и праведни“ творац нове странке Народ и правда – НИП, актуелни министар иностраних послова БиХ и главни политички заступник кокаинског суперкартела „Тито и Дино“ Елмедин Конаковић.

Генерална скупштина на којој је западна олигархија Бошњацима дала задатак да пред светом облате властите комшије, пред упечатљивим политичким наступом председника Александра Вучића, доживела је дебакл. Као ехо дипломатског суноврата, у Сарајеву, у време највећег верског празника муслимана – Курбан-бајрама, говор мржње према Србима и Хрватима поприма опасне размере.

Сличних тонова није био поштеђен ни пријем поводом Бајрама који су организовали гласноговорник милитантног босанског радикализма Зукан Хелез и његов рођак Рамо Исак, министар МУП-а муслиманско-хрватске Федерације.

Истовремено, док политичари спремају рају за сукоб са Србима, у Сарајеву букте улични ратови, пале се аутомобили и наставља серија убистава људи на најфреквентнијим местима Башчаршије, Ферхадије, хотела Европа и Вилсоновог шеталишта.

Када неко убија усред дана, не осврћући се на сведоке и хиљаде случајних пролазника, порука о политичком и правном систему земље не може бити речитија. Узалуд Конаковић, са свитом локалне политике и дипломатије, покушава да увери грађане да не смеју веровати својим очима и да тема нису Бошњаци већ зли Срби.

Ствари постају брутално јасне када о њима са ТВ екрана проговоре угледне Сарајлије.

О спрези криминала и институција политичког, безбедносног и правосудног система први је проговорио новинар и аналитичар Денис Хаџовић.

О степену угрожености самих грађана на ТВ Хајат своје виђење изнели су и Нермин Пећанац, бивши кантонални министар унутрашњих послова у Сарајеву, и др Емир Ефендић, некадашњи начелник криминалистичке полиције МУП-а Кантона Сарајево.

Пећанац је подсетио на убиство на Вилсоновом шеталишту: „Сви грађани који живе на Грбавици потрчали су према шеталишту да виде је ли неко њихов убијен јер су вести биле начин скривања, а не објављивања истине – неко је убијен.“

Вест „да је непознато лице убијено на Вилсоновом шеталишту“, иако се знало да је реч о „убијеном Сарајлији“, одсликава стање духа данашњег Сарајева, које су политичари, бивши и садашњи, заплели у нити учешћа у свим најтежим злочинима: тероризма, организованог криминала и прљавих послова нарко-мафије.

У таквим околностима немогуће је тражити алиби у злој Србији и Републици Српској, те у исто време скривати чињеницу да муслиманско друштво у БиХ разуме разлику између властите религије, своје нације, сложеног друштва и заједничке државе.

Речима бившег министра кантоналне полиције Пећанца, „не може се побиједити општи криминалитет док постоји институционални криминал: веза носилаца овлаштења у институцијама безбједности, правосуђа са организованим криминалом“.

Сарадња лидера политичких странака са организованим криминалом више није тајна већ чињеница коју „службени одлазак у Сребреницу“ Раме Исака, у пратњи осуђеног нарко-дилера и убице, не може сакрити, нити умањити њен значај.

Отуда упозорење Пећанца леди крв у жилама: „Хоће ли мафија преузети овај град или ћемо га ми коначно вратити себи?“

Све мирише Сарајеву на „деведесете“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар