Коментари Одабрано

Галијашевић: Имена наше несреће су – СДА и ОХР

ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИЦИ СУ БИЛИ ДЕСТРУКТИВНИ ПРЕДСТАВНИЦИ ЗАПАДНЕ ОЛИГАРХИЈЕ
  • Кристијан Шмит долази да ријеши хрватско национално питање као што га је рјешавао деведесетих, када је Хрватској и Словенији лично и са позиције предсједника Одбора за безбједност Бундестага дистрибуирао огромне количине оружја из источне Њемачке, позивајући на рат и разарање, а не само на распад  Југославије
  • Није за биХ никакво рјешење што ће јој доћи Шмит. Па, што нам нису послали некакав пакетић од оних шест хиљада милијарди које су наштампали? Што нам нису послали неку инвестицију, неку помоћ, а не брутално управљање земљом?
  • Имамо стотине вехабијских насеља. Довели су десетине и десетине хиљада припадника Ал Каиде и Исила које зову мигрантима. Данас их је већ око 100.000 у БиХ, а власти наводе да их је само око 14.000. То је бескрупулозно обмањивање јавности које је базирано на подацима из тзв. избјегличких кампова код Бихаћа, Сарајева и Тузле. Међутим, у тај број нису ушла лица која користе изнајмљени приватни смјештај, хотеле, мотеле и конаке. А ни команданти тих групација који користе затворена и заштићена насеља око Илиџе, Нишићке висоравни, Коњица, Прокошког Језера, Добој Истока, Тузле, Зенице и Травника
  • У БиХ можете бити лопов, корумпиран, куповати дипломе на пијацама, трговима, тражити их по буџацима, али можете и даље бити на власти ако сте кадар или миљеник СДА. Јер, тада вас ни један западни политичар неће дирати. Име наше несреће је ОХР

Аутор: Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ

ШТА је уред ОХР до сада направио од БиХ својим радом, присуством, мијењањем Устава, доношењем закона и реформама које је предводио, шта је урадио са свим људима и са којом је политичком странком све вријеме сарађивао?

Уред ОХР и Алијина и Бакирова СДА једина су константа која је моделирала политички систем и враћала нас упорно у деведесете. То није никакав „високи“, него деструктивни представник западне олигархије која је од БиХ направила поприште на коме се сударају сви могући геополитички интереси, све разлике – вјерске, цивилизацијске, политичке – сукобљени утицаји Њемачке и Британије, утицај Русије и Кине, САД и НАТО пакта.

У суштини, Босном су управљали Американци и Енглези.

Они виде да Њемци желе да преузму важнију улогу. И виде да Кина и Русија, кроз ову резолуцију, покушавају спасити њемачки образ.

Начин на који је именован Кристијан Шмит и сама његова биографија не дају нимало повода за охрабрење грађанима.

Он долази да ријеши хрватско национално питање као што га је рјешавао деведесетих, када је Хрватској и Словенији лично и са позиције предсједника Одбора за безбједност Бундестага дистрибуирао огромне количине оружја из источне Њемачке, позивајући на рат и разарање, а не само на распад Југославије.

Кристијан Шмит

Кинеска и руска резолуција представља намјеру да помогну рјешавање једног простора који није постао држава, који су Америка и Енглеска уништили и направили најкорумпиранијим мјестом на планети, најсиромашнијом земљом у Европи заједно са Албанијом.

Направили су у њој `складиште` разних вехабија и терориста.

Имамо стотине вехабијских насеља. Довели су десетине и десетине хиљада припадника Ал Каиде и Исила – које зову мигрантима. Направили су од БиХ простор који нема никакву перспективу, који су напустила два милиона грађана БиХ.

Данас их је већ око 100.000 у Босни и Херцеговини иако, службени подаци Министарства безбједности и Службе за послове са странцима наводе да их је само око 14.000

То бескрупулозно обмањивање јавности о стварном броју терориста или тзв. илегалних миграната, базирано је на подацима из тзв. избјегличких кампова код Бихаћа, Сарајева и Тузле.

Мигранти у Бихаћу

Међутим, у тај број нису ушла лица која користе изнајмљени приватни смјештај нити лица која станују по хотелима, мотелима и конацима.

Такође, нису уврштени ни они команданти ових групација који користе затворена и заштићена насеља око Илиџе, Нишићке висоравни, Коњица, Прокошког Језера, Добој Истока, Тузле, Зенице и Травника.

 

Истовремено се не помињу незаконити провалници који користе као смјештај на силу запосједнуте куће грађана БиХ који су те куће привремено напустили због посла у другим земљама или куће које припадају српским и хрватским повратницима, а које су они  привремено, под притиском, напустили због властите безбједности.

А ријеч је о младим и агресивним, добро организованим који су ушли у БиХ без евиденције и утврђивања идентитета (у складу са чл.14. Закона о странцима) који су долазили у групама терориста од по 10-15.

Кина и Русија су наишле на отпор САД и Велике Британије, као да је срећа што су оне нама управљале и што су нас пречицом довеле до пакла, до провалије, до синоврата, до тренутка у коме само што још не пуца.

Подсјећам да је прошли рат почео рјечима. А ријечи су сада су постале све теже и сукоби су управо стимулисани од САД.

Да је нама управљала Камбоџа или Руанда, боље бисмо прошли него што су управљали Американци и Енглези.

Русија и Кина желе тај „врући кромпир“ да узму у своје руке да помогну, да се укључе и дају свој допринос.

Русија може смиривати политичке страсти и тензије на релацији Бошњака и Срба.

Кина може помоћи инвестицијама, које су уствари, најпотребније БиХ. Није за биХ никакво рјешење што ће јој доћи Кристијан Шмит.

Па, што нам нису послали некакав пакетић од оних шест хиљада милијарди које су наштампали? Што нам нису послали неку инвестицију, неку помоћ, а не брутално управљање земљом?

Дакле, кинеска и руска резолуција удара им чврге и кажу оно што смо договорили 1997. у Бону на плану проведбе Дејтонског споразума не може више важити у 21. вијеку, 26 година послије рата.

Каква „бонска овлаштења“? Не може високи представник бити уставотворац и законодавац. То нема смисла.

И Пигмеји у Африци би вам рекли да не може нико доносити таква законска рјешења, а ви се у УН морате борити да БиХ има барем елементарне послове које држава треба да обавља.

Међутим, ми смо држава у којој је директор обавјештајне службе са фалсификованом дипломом, кроз прање новца, ухапшен прије два дана. Ми смо држава у којој директорица универзитетског клиничког центра, супруга Бакира Изетбеговића – оног другог најважнијег фактора деструкције БиХ – исто тако има сумњиву диплому. Има упис на загребачком Универзитету и давање испита три дана након уписа. Нико јој није објаснио да прво мода одслушати предавања, па тек онда пријавити испите.

Ми живимо у земљи у којој се федералном премијеру – из Федерације БиХ – и његовој министрици финансија суди због огромне корупције и криминала од 10 милиона КМ, а они и даље обављају своје дужности.

У овој земљи можете бити лопов, корумпиран, куповати дипломе на пијацама, трговима, тражити их по буџацима, али можете и даље бити на власти ако сте кадар или миљеник СДА. Јер, тада вас ни један западни политичар неће дирати.

Име наше несреће је ОХР.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар