Главно Коментари

Галијашевић: Нисам сигуран да ће Ердоган дати да Турска буде покровитељ ратног злочинца Махмуљина

„БЈЕКСТВО ЈЕ ОРГАНИЗОВАЛА СДА, А СТРАНЦИ НА ТО БЛАГОНАКЛОНО ГЛЕДАЈУ“
  • Експерт за безбједност и тероризам Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ: „Некажњавање једног ратног злочина попут Махмуљина је омогућио читав политички систем у Сарајеву, на челу са СДА и њеним људима у Обавјештајно-безбједносној агенцији, као и другим безбједносним агенцијама и подмитљивим и корумпираним судијама у неуставном Суду БиХ“
  • „Махмуљин је генерал Странке демократске акције, а не национални херој… Његово бјекство није инцидент. Готово ниједан од генерала сличних њему још није процесуиран. Ниједан муџахедин који је вршио ритуална клања још није одговарао нити је чак изведен пред суд“

ЕКСПЕРТ за безбједност и борбу против тероризма Џевад Галијашевић сматра да Турска неће са симпатијама гледати на бјекство осуђеног ратног злочинца Сакиба Махмуљина у ту земљу, које му је организовала СДА.

„Јасно је да странци благонаклоно гледају на ово, а да СДА има одређене везе у Турској. Међутим, нисам сигуран да ће /турски предсједник Реџеп Тајип/ Ердоган дозволити да његова влада буде покровитељ правоснажно осуђеног злочинца за најтеже облике злочина чије су жртве у посљедње вријеме и Турци“, изјавио је Галијашевић Срни.

Он је истакао да су грађани Турске на мети терористичких напада и радикалног ислама и да због тога не вјерује да ће имати много толеранције за овакве ствари.

Галијашевић је оцијенио да је осам година затвора за бруталне злочине муџахедина заиста мало и да су ти исти муџахедини послије некажњених злочина наставили да се баве тероризмом.

„Некажњавање једног ратног злочина попут Махмуљина је омогућио читав политички систем у Сарајеву, на челу са СДА и њеним људима у Обавјештајно-безбједносној агенцији, као и другим безбједносним агенцијама и подмитљивим и корумпираним судијама у неуставном Суду БиХ“, тврди овај експерт за борбу против тероризма.

Џевад Галијашевић

Према његовим ријечима, Махмуљин је генерал Странке демократске акције, а не национални херој или генерал неке армије, него искључиво генерал СДА.

„Они му, са свим својим ресурсима, и омогућавају да побјегне од служења затворске казне. Ово организовано бјекство није инцидент. Готово ниједан од генерала сличних њему још није процесуиран. Ниједан муџахедин који је вршио ритуална клања још није одговарао нити је чак изведен пред суд“, констатовао је Галијашевић.

Суд БиХ је крајем априла изрекао Махмуљину правоснажну затворску казну, али, умјесто у затвор, Махмуљин је напустио БиХ и отишао у Турску.

Махмуљин, некадашњи командант Трећег корпуса такозване Армије БиХ, правоснажно је осуђен за злочине над Србима на подручју Озрена и Возуће 1995. године, али је побјегао из БиХ од служења осмогодишње затворске казне.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар