Коментари

Галијашевић: Позиви на мобилизацију Бошњака пријетећа су порука и за БиХ и за Европу

НЕКЕ ПРОЦЈЕНЕ ГОВОРЕ ДА ЈЕ ДОСАД РЕГРУТОВАНО ОКО 100.000 ЉУДИ
  • Стручњак за безбједност Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ: Позивима на мобилизацију „Зелене беретке“ су скренуле пажњу на себе, али испод радара јавности су многе друге паравојне и параполицијске структуре које су, такође, кренуле са мобилизацијом и агресивним активностима
  • „Исте политичке и вјерске циљеве имају и Патриотска лига, али и бивши муџахедини и разни вехабијски покрети: „Сви они се увелико мобилизују и то уз очигледно одобрење западних сила, а прије свега САД, Велике Британије и Њемачке
  • Оперативни подаци говоре да „Зелене беретке“ сада броје више од 20.000 припадника, али ће тај број – упозорава Галијашевић – свакако бити много већи

АКТУЕЛНИ позиви на мобилизацију Бошњака у БиХ пријетећа су порука не само за БиХ, већ и за цијелу Европу, изјавио је стручњак за безбједност Џевад Галијашевић.

– Оваквим позивима на мобилизацију „Зелене беретке“ скренуле су пажњу на себе, али испод радара јавности су многе друге паравојне и параполицијске структуре које су, такође, кренуле са мобилизацијом и агресивним активностима – упозорио је Галијашевић у изјави Срни.

Према његовим ријечима, исте политичке и вјерске циљеве имају и Патриотска лига, али и бивши муџахедини и разни вехабијски покрети.

– Сви они се увелико мобилизују и то уз очигледно одобрење западних сила, а прије свега САД, Велике Британије и Њемачке. Неке процјене говоре да је до сада на овај начин регрутовано око 100.000 људи – истакао је Галијашевић.

Џевад Галијашевић

Реагујући на кривичну пријаву Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила из Сребренице поднесену Тужилаштву БиХ против ратног команданата тзв. Армије БиХ Хамдије Авдића, предсједника Удружења грађана „Зелене беретке“ из Сарајева Мухамеда Швракића и других, због изазивања националне, расне и вјерске мржње, те отвореног позива на мобилизацију, Галијешевић каже да се ради о намјери да се отворено стимулишу нови радикални исламисти и учврсти фронт антисрпског и антихрватског дјеловања.

– Истовремено, махањем ратним заставама кроз овакве објаве, у условима опште геополитичке конфронтације глобалних сила, мала, подијељена и стратешки небитна БиХ, исказује вољу СДА да настави да срља у нови грађанско-вјерски рат – оцијенио је Галијашевић.

О активностима „Зелених беретки“, Галијашевић је рекао да оперативни подаци говоре да ово удружење до сада броји више од 20.000 припадника, али да ће тај број свакако бити много већи.

Он је навео да су „Зелене беретке“ у мају 1991. године прерасле у паравојну организацију и постале језгро свих сарајевских криминалаца који их и дан-данас подржавају.

Галијашевић је подсјетио да су у „Зеленим береткама“ били Машан Топаловић Цацо, Јука Празина, Исмет Бајрамовић Ћело, Рамиз Делалић, Дуља Зулић…

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар