Коментари

Галијашевић: Случај Вучићевог сина довољан је за смјењивање Осмице

ОБЈАВЉИВАЊЕ ПОДАТАКА О ЊЕГОВОЈ ПОСЈЕТИ БиХ ДИО ЈЕ ДУБОКО АНТИСРПСКОГ РАСПОЛОЖЕЊА У СДА
  • Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ: ради се о наставку „цртања мете“ на леђима Србије, предсједника Александра Вучића и чланова његове породице, које је почело јула 2015. године на комеморацији у Поточарима код Сребренице, када је као тадашњи српски премијер брутално нападнут

ОБЈАВЉИВАЊЕМ података о посјети Данила Вучића Републици Српској начињен је читав низ кривичних дјела и нема дилеме да су они процурили из Обавјештајно-безбједносне агенције, због чега је крајње вријеме да директор Осман Мехмедагић Осмица буде смијењен, сматра стручњак за безбједност и тероризам Џевад Галијашевић.

– Овдје је ријеч о одавању службене тајне, о разним злоупотребама служби, угрожавању безбједности штићене личности. Да не говорим да је ово рушење уставног поретка БиХ, нарушавање међунационалних односа, стабилности у земљи – рекао је Галијашевић.

Нагласио да је ово и наставак „цртања мете“ на леђима Србије, предсједника Александра Вучића и чланова његове породице, које је почело јула 2015. године на комеморацији у Поточарима код Сребренице, када је као тадашњи српски премијер брутално нападнут.

Он сматра да нема дилему да су подаци о посјети Данила Вучића процурили из агенције ОБА коју води човјек којег сумњиче да је фалсификовао три факултетске дипломе и близак лидеру СДА Бакиру Изетбеговићу.

– Ријеч је о Осману Мехмедагићу Осмици и крајње је вријеме, да он буде смијењен – рекао је Галијашевић за Вечерње новости.

Џевад Галијашевић

Галијашевић је указао да је објављивање података о посјети Вучићевог сина дио дубоко антисрпског расположења које влада у СДА.

– Они губе власт и зато покушавају да радикализују ситуацију у земљи, да тресу цијелу БиХ. Унутрашњи политички односи у БиХ као куга се шире Балканом и изазивају нестабилност и постају пријетња и политичарима у сусједним државама и њиховим породицама – рекао је Галијашевић.

Портал „Istraga.ba“ објавио је допис Амбасаде Србије у Сарајеву, у којем се органима у БиХ најављује долазак Данила Вучића, и то са детаљним подацима о лицима која га обезбјеђују, бројевима њихових пасоша, регистарским ознакама аутомобила, трасом кретања.

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је за њега невјероватан непрофесионализам служби БиХ то што су се у медијима појавили повјерљиви подаци у вези са посјетом и обезбјеђењем његовог сина Данила Вучића Републици Српској, односно БиХ, те истакао да се такве ствари не раде.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар