Коментари

Галијашевић: Велика Британија је релативно мала држава, али велико зло

„ЗЛОЋУДНА МОНАРХИЈА СТВОРИЛА ЈЕ СВОЈ СИСТЕМ ГЛОБАЛНЕ ДЕСТРУКЦИЈЕ“
  • Експерт за борбу против тероризма Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ: Дјеловањем „злоћудне монархије“ Велике Британије, њене војске, крупног капитала, краљевске породице и владе настали су израелско-палестински сукоб, конфронтација нуклеарних сила Индије и Пакистана, геноцидне акције од Америке и Аустралије, до Африке и Азије, као и антируске акције које су на Балкану уништиле историјску и политичку перспективу свим народима, а посебно српском
  • Британци су – наглашава Галијашевић – створили систем глобалних идеологија, попут вехабизма, и глобалне радикалне политичке организације попут „Муслиманског братства“ које су градиле идеолошку, вјерску и политичку основу за настанак, развој и дјеловање највећих терористичких организација – попут „Ал каиде“ и „Исламске државе“

ЕКСПЕРТ за борбу против тероризма Џевад Галијашевић оцијенио је да су британске институције у жељи да очувају властиту геополитичку моћ, створиле систем глобалне деструкције који је у суштини увијек био усмјерен на слабљење православног хришћанства и, прије свега, дубоко антируски и антисрпски.

Галијашевић истиче да би тешко било у новијој историји међународних односа открити у британској политици према другим државама било коју мјеру, радњу или акцију која би се могла назвати пријатељском и доприносом миру.

„Велика Британија је релативно мала држава, али велико зло. Британци су данас највећи рушитељи глобалне безбједности, међународног поретка и мира“, упозорио је Галијашевић у изјави Срни.

Он је указао да су израелско-палестински сукоб, конфронтација нуклеарних сила Индије и Пакистана, геноцидне акције од Америке и Аустралије, до Африке и Азије, као и антируске акције које су на Балкану уништиле историјску и политичку перспективу свим народима, а посебно српском, резултат дјеловања „злоћудне монархије“ Велике Британије, њене војске, крупног капитала, краљевске породице и владе.

Галијашевић каже да су британске институције, јавне и тајне службе и организације, у жељи да очувају властиту геополитичку моћ, створиле систем глобалне деструкције.

Зато, додао је Галијашевић, бивши министри одбране и неки прошли и активни службеници власти у Лондону наступају агресивно, предузимајући разне, па и терористичке акције са само једним циљем – да се изазове нови свјетски рат из кога би Велика Британија изашла неокрзнута.

Џевад Галијашевић

Према његовим ријечима, томе води и приједлог који долази од бившег замјеника министра одбране о стварању „коалиције земаља које би послале своју војску у Украјину“.

„Ако је организација терористичких напада на гасну инфраструктуру `Сјеверног тока један и два` била акција која нас приближава глобалном сукобу, онда је овај корак – слања војске НАТО алијансе у рат против Русије, почетак свјетског рата са несагледивим посљедицама“, наглашава Галијашевић.

Према његовим ријечима, Велика Британија као „међународни карцином који је створио глобалну метастазу зла у виду САД“, које би, како рачуна, имале кључну, војну улогу у том свјетском рату, који би се водио прије свега на европском континенту.

Не треба заборавити, истакао је Галијашевић, да су Британци створили систем глобалних идеологија, попут вехабизма, и глобалне радикалне политичке организације попут „Муслиманског братства“ које су градиле идеолошку, вјерску и политичку основу за настанак, развој и дјеловање највећих терористичких организација – попут „Ал каиде“ и „Исламске државе“.

„Данас то деструктивно искуство Британци преносе на радикалне украјинске нацистичке организације попут `Азова`, `Кракена`, `Ајдара`, `Десног сектора`. Британци, међутим, данас осим подршке украјинским нацистима у припреми и извођењу терористичких акција на периферији већ дефинисаног ратног фронта и деструктивних медијских наступа и ратно-хушкачких активности не могу значајније утицати на ток сукоба НАТО-а и Русије у Украјини“, сматра Галијашевић.

Галијашевић каже да ни британски тенкови, хаубице и ракетни системи које шаље украјинским нацистичким батаљонима и пуковима, ипак не могу зауставити руску војску на путу стварања слободног и мирног окружења за све грађане и прокламоване денацификације и демилитаризације Украјине.

http://89.111.245.19/novosti/1072461/zlocudna-monarhija-stvorila-sistem-globalne-destrukcije.htm

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар