Коментари Одабрано

Изетбеговић открио да СДА контролише фабрике оружја и да има своје обавјештајне структуре

ГАЛИЈАШЕВИЋ: ПОКАЗАО ЈЕ И ДА НАМЈЕНСКУ ИНДУСТРИЈУ НЕ КОНТРОЛИШЕ НИКО У ИМЕ ДРЖАВЕ

СТРУЧЊАК за безбједност Џевад Галијашевић истакао је да су екстремистичке изјаве предсједавајућег Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића дио предизборне кампање, али и да откривају да СДА под својом контролом има фабрике наоружања у Федерацији БиХ /ФБиХ/.

– Његове пријетње хаубицама, наоружањем и војном опремом, откривају битну ствар – да СДА која контролише федералну Владу има фабрике наоружања, те да, поред шест великих намјенских фабрика које контролише, СДА има своје параобавјештајне, параполицијске структуре, вехабије и друге инструменте за рушење мира – рекао је Галијашевић новинарима у Бањалуци.

Он је нагласио да се проблем Изетбеговићевих пријетњи огледа у чињеници да намјенску индустрију у ФБиХ не контролише нико од званичних институција у БиХ.

Према његовим ријечима, јасно је да Бакир Изетбеговић брутална убиства на Возући назива инцидентом, као и убиства Срба по Сарајеву, убиства војника у Добровољачкој улици и Тузланској колони.

– Када се погледају цифре, јасно је да је 30.000 Срба и 7.500 Хрвата погинуло у протеклом рату – рекао је Галијашавић.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић јуче је у Ахмићима запријетио ратом и рекао да су злочини које су починили припадници такозване Армије БиХ „спорадични инциденти”.

– Направићемо ми и покретну хаубицу и већ је радимо, транспортер покретни, пушку смо направили и направићемо ону добру тактичку 12.7, вишецјевне бацаче свих могућих калибара и сву могућу муницију за то и дронове. Па ћемо бити као онај мали човјек који није крупан, али је љут и добро наоружан и нек свако добро размисли да ли ће га из чиста мира дирати – рекао је Изетбеговић.

Изетбеговић је том приликом нагласио да „Бошњаци више никад не смију да буду слаби”, пренио је портал “Дневник”.

https://srpskainfo.com/galijasevic-izetbegoviceve-izjave-otkrivaju-da-sda-kontrolise-fabrike-naoruzanja-u-fbih/

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар