Коментари Одабрано

Јовановић: Сметају ми тезе да је Србија имела на стаблу ЕУ/НАТО

«ГАРАНТИ ЗСО НЕ МОГУ БИТИ ЗЕМЉЕ КОЈЕ СУ ЗА СРБИЈУ ИМАЛЕ САМО САНКЦИЈЕ, БОМБЕ И УЦЕНЕ»
  • Живадин ЈОВАНОВИЋ: Док јасно и одлучно трагамо за мирним, праведним и одрживим решењем на основу принципа међународног права, резолуције СБ УН 1244 и Устава Србије имамо ослонац и подршку, без тога смо – на изволте

ЗАТЕЗАЊЕМ око Заједнице српских општина Запад подиже вредност улога да би се Куртијево прихватање ЗСО (уз или без поштовања Устава тзв. Косова) представило као велики уступак Србији и Србима на КиМ а за узврат обезбедило да Србија прихвати Шолц-Макронов «Основни споразум».

Прво издање ЗСО било је предвиђено тзв. Ердутским споразумом о Сремско-барањској области од 1995. којој су јавно придавана својства гарантоване аутономије за Србе у Хрватској.

Време је показало да је то био само краткотрајни мамац за лидере Срба да лакше прогутају реинтеграцију Источне Славоније у поредак Хрватске.

Прихватање данас гаранција и решења оних који га деценијама неуспешно намећу санкцијама, бомбама и уценама било би – велики хазард за Србију.

Док јасно и одлучно трагамо за мирним, праведним и одрживим решењем на основу принципа међународног права, резолуције СБ УН 1244 и Устава Србије имамо ослонац и подршку, без тога смо – на изволте.

Сметају ми тезе као да је Србија имела на ЕУ/НАТО крошњи, или буџету, којој се може претити прекидом исхране ако је непослушна.

(Живадин Јовановић, предсједник Београдског форума за свет равноправних)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар