Коментари

Кад Турковић у име Муслиманског братства и ИСИЛ тражи православну икону

ПОСЕТА УКРАЈИНСКОГ АМБАСАДОРА САРАЈЕВУ ОТКРИЛА ВИШЕ НЕГО ШТО ЈЕ БИЛА НАМЈЕРА КИЈЕВА

Украјински амбасадор Васиљ Кирилич и Бисера Турковић

  • Неки у Сарајеву би да Републику Српску бар смање као Карабах, али Додик пуних 15 година не дозвољава западним силама да од Републике Српске направе пробосанску, марионетску политичку творевину. У свијетлу најављене бајденизације Балкана треба разумјети и максиму поновљену ових дана „Срби су лош народ“
  • Идеја о пребацивању 20.000 радикалних исламиста из Сирије и Ирака БиХ, некаквих илегалних миграната и сакривање њиховог идентитета, требало би да Републику Српску смањи, по угледу на Нагорно Карабах, ако не и поништи
  • За тај план нису довољни прекаљени ратници из Сирије. Неопходно је срушити Додика, довести српског Пашињана и поразити РС. Тако и само тако треба разумјети наручену причу о сусрету владике Јоаникија, црногорског бизнисмена Миодрага Даке Давидовића и Додика. Лондонска школа

Аутор: Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ, недјељник „Печат“

ХЛАДНИ вjетар преко Атлантика стигао је и до магловите Босне – тема о којој касаблије ових дана врло темељно промишљају је геополитички значај побjеде Џозефа Бајдена на изборима у САД. За право им је дала одлука нове америчке администрације о продужењу америчких санкција Милораду Додику.

Ништа неочекивано. Пуних 15 година Додик не дозвољава западним силама да од Републике Српске направе пробосанску, марионетску политичку творевину. У свијетлу најављене бајденизације Балкана треба разумјети и максиму поновљену ових дана „Срби су лош народ“.

Бакир тврди. Али има ту још нешто.

Дан прије ове изјаве, 22. јануара, Суд БиХ је на 10 година затвора осудио генерала Сакиба Махмуљина, команданта Трећег корпуса Алијине војске. За иста недјела, још 2006, у Хашком трибуналу осуђен је Командант Армије Р БиХ генерал Расим Делић на три године затвора. Двије године прије Расима у Хагу је осуђен и начелник Генералштаба генерал Енвер Хаџихасановић (на три и по године) у друштву команданта Седме муслиманске бригаде пуковника Амира Кубуре (осуђен на двије и по године).

Ријеч је о кривичним дјелима тешких ратних злочина којих се не би постидели ни Ал Каида ни ИСИЛ.

Пред судом БиХ за ратне злочине суди се и командантима Четвртог и Петог корпуса, генералима Рамизу Дрековићу и Атифу Дудаковићу.

Сакиб Махмуљин није једини Алијин генерал осуђен за злочине муџахедина, радикалних вјерских фанатика и терориста, али јесте постао персонификација начина ратовања – радикалног, исламистичког и брутално кољачког.

Сакиб Махмуљин

Слоган подршке „Сви смо ми Сакиб“ кружи друштвеним мрежама. Упадљив је на профилу министарке иностраних послова Бисере Турковић.

Госпођа Бисера иначе се с лакоћом обрушава на Републику Српску и њене тековине. За њу, перјаницу наопаких пропагандних тврдњи, баш тамо спавају некакви дивагресори криви за претходне ратове, али и сваки могући потоњи рат.

Одсјечене главе на Озрену и средњој Босни нису тема. То су српске главе.

С улица и тргова, исламског и мононационалног Сарајева „urbi et orbi“, деценијама се емитује иста порука – „погледајте нашу патњу и немојте се усудити, никада и ништа с њом поредити“.

Занимљиво, ова тужбалица је пуштена у јавни оптицај и прије него је сарајевска власт насрнула на Републику Српску и Херцег Босну.

Од тада до данас се мало шта промјенило, тек они који су себе уписали у жртве све мање крију своје радикално исламистичке позиције.

Идеја о пребацивању 20.000 радикалних исламиста из Сирије и Ирака, некаквих илегалних миграната и сакривање њиховог идентитета – у Босни и Херцеговини, требало би да Републику Српску смањи, по угледу на Нагорно Карабах, ако не и поништи.

За тај план нису довољни прекаљени ратници из Сирије. Неопходно је срушити Додика, довести српског Пашињана и поразити РС. Тако и само тако треба разумјети наручену причу о сусрету владике Јоаникија, црногорског бизнисмена Миодрага Даке Давидовића и Додика. Лондонска школа.

Оперативни дио: београдски и сарајевски радикали. У позадини тече друга прича.

Џевад Галијашевић

Украјински амбасадор у Загребу, задужен и за БиХ, у Сарајево долази 26. јануара поводом спасавања три обавјештајца, држављанина Украјине које је Агенција за истраге и заштиту (СИПА) то јутро ухапсила у Мостару, због међународне проституције.

Докази довољни за подизање кривичног поступка остају у сјенци питања: Гдје је икона дата Сергеју Лаврову?

Амбасадор Васиљ Кирилич од Бисере Турковић алијас Сакиб сазнаје колике су размјере бриге сарајевских муслимана за руске иконе и хришћанство у цјелини.

У име Муслиманског братства и Исламске државе, Бисера охрабрује Васиља да инсистира на повратку иконе Светог Николе, коју Украјина никада није затражила преко Интерпола, јер не зна ни како изгледа.

У „независном“ Тужилаштву БиХ амбасадора дочекује главна тужитељка Гордана Тадић. Показује Васиљ интересовање за истрагу коју Тужилаштво води против учесника у украјинском грађанском рату, али не и за истраге о украјинским пилотима који су за Алију превозили наоружање до енклава у рату деведесетих година.

Неотворено остаје и питање злочина у Одеси.

Када се сагледају напади на Додика, јасно је да се с друге стране формира чврст фронт – Алијини насљедници, радикални исламисти као илегални мигранти и украјинска влада.

Помагачи су већ друга категорија и њих није мало.

Да ли на распореду ових играча треба тумачити геополитичке резултате избора у САД?

Ако су они задужени за најављену бајденизацију Балкана, онда су амерички стратези овај пут прилично омашили у процјени.

Балкан се тако не покорава.

http://www.pecat.co.rs/2021/02/pisma-iz-tamnog-vilajeta-koliko-sakiba-bosna-ima/

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар