Коментари

Каран: Завршни смртни ударац несретној БиХ задаје онај ко врховно треба да је штити – Уставни суд БиХ

„НАНИО ЈЕ ВЕЋЕ ЗЛОГ БиХ И ОД СВИХ СТРАНАЦА КОЈИ СУ НАМ ДЕЦЕНИЈАМА ЗАГОРЧАВАЛИ ЖИВОТ“
  • Професор уставног права Синиша КАРАН: Уставни суд БиХ постао је отуђени центар (све)моћи, власт над властима, судократија, орган самовоље, експозитура великобошњачке мајористичке политике, рушитељ дејтонских, договорених принципа, рушитељ Устава БиХ, предводник елиминације пронађеног оквира заједничког живота у мултиетничкој конфедерално-федералној новонасталој државној заједници
  • Нестварно и потпуно нелогично, али у БиХ реалност је Уставни суд, у којем сједе судије странци, а који се понаша као посебна, четврта надржавна власт у БиХ, која никоме не одговара, већ само себи. Најјаче оружје унитариста, најјаче оружје бошњачке политике, најјаче оружје америчке и енглеске политике данас се зове – Уставни суд БиХ

ПРОФЕСОР уставног права Синиша Каран истакао је да почетни и завршни смртни ударац овој несретној држави која се зове БиХ задаје управо онај ко једини и врховно треба да га штити, а то је Уставни суд.

– Уставни суд БиХ је посљедњи, најјачи механизам и оружје свих унитариста и представника политике доминације само једног народа! Та институција, ако се и може назвати институцијом, нанијела је веће зло БиХ, чак више и од свих оних странаца и „међународних“ који су нам овдје деценијама загорчавали живот – нагласио је Каран у изјави за Срну.

Реагујући на приједлог Венецијанске комисије да се правилима Уставног суда мијењају одредбе о кворуму и о већини потребној за одлучивање, те корацима које може предузети овај суд, међу којима су најбитнији продужење мандата судија након што напуне 70 година и промјене у начину гласања на пленарној сједници и у Великом вијећу Суда, а што је одмах подржао њемачки држављанин у БиХ Кристијан Шмит, Каран је указао да је уређивање правилником уставне, за једну земљу најважније, материје – апсурд над апсурдима.

– Ово је најдрастичније кршење уставног уређења и уставне структуре од Уставног суда, и до сад није виђен на земаљској кугли. Уставне норме су јасне као суза, а они су опет прегласавањем изашли из оквира женевских и њујоршких принципа и стварају једнонационалну унитарну државу – рекао је Каран истичући да је јасно да само томе и служе и ничему другом.

Професор уставног права је нагласио да је најдрастичнији доказ свему томе тај да се неко ко је нико и ништа, онај несретни Кристијан Шмит, први одазвао да подржи такво дјеловање Уставног суда.

– Мада је више излишно понављати, али опет ћу рећи да је само постојање високих представника невиђен облик туторства и протектората у 21. вијеку, чему свесрдно помаже Уставни суд БиХ са троје страних судија. Спровођење цивилног дијела Дејтонског мировног споразума одавно је постигнуто, а присуство и активности Канцеларије високог представника већ дуги низ година представљају озбиљан терет напретку БиХ и неспојиви су са појмом Устава БиХ, те представљају препреку на њеном путу ка европским интеграцијама – додао је Каран.

Он је указао да је Уставни суд БиХ постао отуђени центар (све)моћи, власт над властима, судократија, орган самовоље, експозитура великобошњачке мајористичке политике, рушитељ дејтонских, договорених принципа, рушитељ Устава БиХ, предводник елиминације пронађеног оквира заједничког живота у мултиетничкој конфедерално-федералној новонасталој државној заједници.

– Нестварно и потпуно нелогично, али у БиХ реалност је Уставни суд, у којем сједе судије странци, а који се понаша као посебна, четврта надржавна власт у БиХ, која никоме не одговара, већ само себи. Најјаче оружје унитариста, најјаче оружје бошњачке политике, најјаче оружје америчке и енглеске политике данас се зове Уставни суд БиХ – закључио је Каран.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар