Коментари

Павић: Они који из Немачке и Британије шаљу тенкове Украјини не могу да не знају везу 14/88 са новим западним нацизмом

ПРВО СУ БЕРЛИН И ЛОНДОН НАЈАВИЛИ СЛАЊЕ ПО 14 ТЕНКОВА, ПОТОМ НЕМЦИ ЈОШ 88, А ТЕК ПОТОМ ДИГЛИ НА 178
  • 1488 је комбинација два популарна нумеричка симбола беле расе. Први симбол је 14, што је скраћеница за слоган „14 речи“: „Морамо да обезбедимо постојање нашег народа и будућност беле деце“. Други је 88, што значи „Хајл Хитлер“ (Х је 8. слово абецеде)
  • Наравно, биће оних који су се специјализовали у налажењу српског – а и руског – „фашизма“ испод сваког камена који ће се ухватити накнадно повећање број „леопарда 1“ на 178. Али је непорецива чињеница да је прво посебно најављено слање тенкова са гвозденим крстом баш `формули` 14+88
  • Није случајно ни то што је почетком новембра 2021. Дмитро Јарош, лидер неонацистичког Десног сектора, именован за саветника главнокомандујућег Оружаних снага Украјине, Валерија Залужног и што су у марту 2022. НАТО инструктори већ увелико обучавали „Азовце“ у руковању противтенковским системима НЛАВ
  • Поврх свега: у септембру прошле године је група Азоваца, који су преживели ослобођење Мариупоља, несметано дошла у вишедневну посету САД, која је укључила и сусрете са неколико америчких конгресмена

Аутор: Александар ПАВИЋ

ПРВО је 15. јануара Велика Британија објавила да ће Кијевском режиму, уз нешто самоходних топова и муниције, послати и 14 „челенџер 2“ тенкова. Десетак дана касније је и Немачка најавила своју пошиљку од такође 14 – „леопард 2“ – тенкова Кијеву.

Зашто баш 14? Ко год гугла за одговор рећи ће – па то је величина једне британске и немачке тенковске чете.

Леопард-2

Стари „параноици“ Руси су, међутим, у томе видели нешто друго, па је тако, реагујући на ту вест, познати руски политиколог Сергеј Марков на Телеграму истакао да је четрнаест „тајни фашистички број“. Додао је и да је у питању „слоган 14/88 који је данас главни тајни фашистички интернационални слоган“, чији је творац Дејвид Лејн, познати фашиста, практичар и теоретичар.

Лејн је, како наводи Марков, умро у затвору, али је претходно створио нову теорију фашизма, вештачку паганску идеологију засновану на Вотанизму коју су амерички војни политехнолози користили за стварање паганске војне секте – украјинског фашистичког пука Азов.

Ко о чему, Руси о тамо неком нацизму… Већ виђено рекли би вечити (прави и лажни) скептици… Уосталом, где је други део слогана – 88?

Опет ти Руси хоће на силу да убаце реалност у неки свој шаблон, а успут и да поткаче Американце…

Но, само десетак дана касније, гласноговорник немачке владе је сам попунио тај недостајући други део, објављујући да је званични Берлин одобрио планове немачког произвођача оружја Рајнметала за испоруку 88 старијих, реновираних „леопард 1“ тенкова. Да, тог истог Рајнметала који је био „други највећи снабдевач оружјем Хитлерове војске и један од највећих индустријских гиганата Рајха током Другог светског рата“. И који већ преговара са Кијевом о будућим испорукама најновијих „пантера“, наследника чувених нацистичких тенкова.

Чисто ради додатне потврде тих историјских веза, почетком децембра 2022. је на украјинском ратишту освануо снимак веома верне реплике нацистичког „пантера“ под заставом још једне екстремно десничарске украјинске формације – пука „Ајдар“.

Још једна „случајност“? Или можда ипак стара варка „сакривања на отвореном“?

Нека свако донесе свој закључак. И то не на основу „руске пропаганде“. Јер, ево шта о симболици 14/88 каже сајт Антидифамацијске лиге (АДЛ), водеће међународне јеврејске организације за борбу против антисемитизма и ширења мржње:

„1488 је комбинација два популарна нумеричка симбола беле расе. Први симбол је 14, што је скраћеница за слоган „14 речи“: „Морамо да обезбедимо постојање нашег народа и будућност беле деце“. Други је 88, што значи „Хајл Хитлер“ (Х је 8. слово абецеде). Заједно, ови бројеви представљају општу потврду беле надмоћи и њених веровања. Као такви, они су свеприсутни у покрету беле супрематије – као графити, у графикама и тетоважама, чак и у корисничким именима и е-маил адресама, као што је aryanprincess1488@hate.net. Неки борци за надмоћ беле расе ће чак продавати расистичку робу, као што су мајице или компакт дискови, по цени од 14,88 долара.

Симбол се најчешће пише као 1488 или 14/88, али су уобичајене и варијације као што су 14-88 или 8814.”

Наравно, биће оних који су се специјализовали у налажењу српског – а и руског – „фашизма“ испод сваког камена који ће указати да је немачка влада накнадно повећала укупан број „леопарда 1“ намењених кијевским „демократама“ на 178. Али остаје непорецива чињеница да је прво посебно најављено слање баш 88, а пре тога 14 тенкова са гвозденим крстом.

Ко има очи да види, видеће. А ко је (прет)плаћен да не види, неће.

Ствар је у томе што је било много упозорења о огромном утицају екстремне деснице и неонациста у пост-мајданској Украјини још и пре избијања рата прошлог фебруара. Чак је и Атлантски савет 2018. објавио чланак јеврејског аутора Џоша Коена, чији наслов довољно говори: ”Украјина има истински проблем са екстремно десним насиљем (и, не, није РТ писао овај наслов)”.

У тексту се, осим описа неонацистичких кампова за децу, цитира и део извештаја Аменсти интернешнал: Украјина тоне у хаос неконтролисаног насиља од стране радикалних група, уз њихову потпуну некажњивост. Практично се нико у земљи не може осећати безбедним под овим условима.

Међутим, док је Коен упозоравао – да ли ради бар делимичног покривања сопствене савести или чисто као диверзију – амерички и канадски официри су се неких годину дана раније већ увелико сликали са припадницима неонацистичког Азовског батаљона током мултинационалне вежбе одржане у Украјини.

Те исте 2017. године је сам НАТО на Јутјубу и својим друштвеним налозима објавио кратки филм „Шумска браћа: борба за Балтичке државе“, која глорификује борбу балтичких герилаца – од којих су многи претходно били припадници нацистичких формација – против совјетских трупа.

По речима јеврејског историчара Довида Каца, „својим игнорисањем обожавања про-хитлеровских снага у Источној Европи, НАТО сада пружа моралну легитимизацију нацистичким оружаним снагама попут Латвијског Вафен СС-а“.

Почетком новембра 2021. је објављено да је Дмитро Јарош, лидер неонацистичког Десног сектора, именован за саветника главнокомандујућег Оружаних снага Украјине, Валерија Залужног.

У марту 2022. су НАТО инструктори већ увелико обучавали „Азовце“ у руковању противтенковским системима НЛАВ.

У септембру прошле године је група Азоваца, који су преживели ослобођење Мариупоља, несметано дошла у вишедневну посету САД, која је укључила и сусрете са неколико америчких конгресмена.

Биће да су оних првобитних 14/88 немачких тенкова за Украјину ипак „случајност“…

А можда је „случајност“ и то што су баш војници из земље која је свету дала појам „квислинг“ били ти који су активирали експлозивне направе које су уништиле три од четири цеви „Северног тока“ прошлог септембра.

Или што је у исто време генерални секретар НАТО и један од најфанатичнијих ратних хушкача против Русије још један Норвежанин, Јенс Столтенберг.

Све саме „случајности“. Што би рекао творац Џејмса Бонда, Ијан Флеминг: „Једном је случајност. Двапут је подударност. Трећи пут је непријатељска акција“.

https://rt.rs/opinion/aleksandar-pavic/18882-nato-nacizam-terorizam-14-88-tenkova/

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар