Коментари

Павић: Oптужницa против Додика има рукопис Брисела и Вашингтона – Суд и Тужилаштво БиХ само су курири

У СЕРИЈАЛУ РТРС „СРПСКА ПРЕД СУДОМ“: СРПСКА САДА ИМА САВЕЗНИКЕ, ПРИДОБИЛА ИХ ЈЕ ОДБРАНОМ ДЕЈТОНА
  • „Преко Шмита се покушава обезглавити и обезвластити Република Српска. Они имају обичај да потцјењују противнике зато што имају комплекс супреиорности. Они су нас потцијењивали деведестих. Ради се о томе да смо сада, а они то не разумију, у много бољој позицији него деведесетих година прошлог вијека. Тада смо били сами против цијелог свијета“
  • „Они хоће да виде Шмита као колонијалног управника. Зато им и смета што се Додик поставио као вођа борбе против колонијализма“

Извор: РТРС

КРИСТИЈАН Шмит нема легитимитет високог представника у БиХ и то треба стално понављати, истакао је политиколог и стални колумниста портала Све о Српској Александар Павић у првој емисији серијала РТРС „Српска пред судом“.

– И сам Шмит свјестан је да није испоштована процедура за избор високог представника, иако он својим изјавама јавност жели да убиједи у супротно – каже Павић.

Павић наглашава да се преко Шмита покушава обезглавити и обезвластити Република Српска.

– Ако они узму имовину, то је већ огроман корак напријед. Они имају обичај да потцјењују противнике зато што имају комплекс супреиорности. Они су нас потцијењивали деведестих. Ради се о томе да смо сада, а они то не разумију, у много бољој позицији него деведесетих година прошлог вијека. Тада смо били сами против цијелог свијета – нагласио је Павић.

Дотакао се и подршке Српске у мађународним оквирима, која данас није безначајна.

– Овај пут Република Српска има подршку у међународној заједници и то је јако важно, јер ње није било током 90-их година. Савезнике смо придобили поштивањем и одбраном Дејтонског споразума – истакао је Павић.

Он је поручио да дио међународна заједнице има двоструке стандарде и то уопште не крије.

– Ако то прихватимо, онда смо и заслужили колонијални статус, јер они и хоће да виде Шмита као „колонијалног управника“. И зато им и смета што се Додик поставио као вођа борбе против колонијализма – рекао је Павић.

Осврнуо се и на оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и чији је рукопис видљив у тој причи.

– То је јасан рукопис Брисела и Вашингтона. Суд и Тужилаштво БиХ су само курири тих жеља – каже Павић.

Емисија „Српска пред судом“ емитоваће се сваког уторка на нашој телевизији и у њој ће угледни саговорници говорити о опасностима које пријете Српској.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар