Коментари

Павић: Удар на Додика је покушај гашења Српске и нека врста обојене револуције

ОПТУЖНИЦА ЈЕ ИСТОВРЕМЕНО И УДАР НА ИНСТИТУЦИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
  • Александар ПАВИЋ: Дошло је вријеме да се Република Српска брани на исти начин како се бранила деведесетих година прошлог вијека, пошто су на сцени практично исти актери који су се вратили у Стејт департмент и који су тада водили поход против Срба за вријеме Клинтонове амдинстрације. Знамо да су то ти исти људи који су дошли да заврше посао. Једноставно, то не може другачије да се третира

ПОЛИТИКОЛОГ Александар Павић, који је колумниста Све о Српској, рекао је да оптужница Тужилаштва БиХ против предсједника Републике Српске Милорада Додика због неизвршавања одлука Критијана Шмита представља наставак покушаја гашења Републике Српске и неку врста обојене револуције.

Павић је оцијенио да је ово до сада најозбиљнији удар на институције Републике Српске и покушај њихово делегитимисања, преноси Срна.

Према његовим ријечима, тиме што се америчка Амбасада у БиХ одмах огласила и подржала све, јасно показује чији је ту рукопис на дјелу.

Павић истиче да је сада јако важно да сви српски политички актери са обје стане Дрине буду јединствени у одбрани Републике Српске и у непризнавању лажног високог представника и уопште покушаја гашења Републике Српске.

Он је навео да сада предсједнику Додику и в.д. директора Службеног гласника Милош Лукић и свим институицијама Републике Српске треба пружити максималну подршку.

– Треба једногласно осудити овај покушај, буквално, почетак операције промјене власти у Републици Српској и нови вид, хајде да кажемо покушај пуча или неке врсте обојене револуције. Ово је дио хибридног рата против Срба и специфично против Републике Српске –  упозорио је Павић.

Једноставно, каже Павић, дошло је вријеме да се Република Српска брани на исти начин како се бранила деведесетих година прошлог вијека, пошто су на сцени практично исти актери који су се вратили у Стејт департмент и који су тада водили поход против Срба за вријеме Клинтонове амдинстрације.

– Знамо да су то ти исти људи који су дошли да заврше посао. Једноставно, то не може другачије да се третира – нагласио је Павић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар