Коментари

Сретан 10. април – дан оснивања НДХ – свима којима је Дежуловић по вољи

УСТАША ИЗ СЈЕНКЕ – ОН БИ ДА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ ИЗЈЕДНАЧИ СА НЕЗАВИСНОМ ДРЖАВОМ ХРВАТСКОМ
  • Frontal.rs: Борис Дежуловић се одлично уклапа у матрицу сарајевских грађанционалиста, описану кроз паролу „Највише мрзим националисте и Влахе“. Сви су по мало криви, а Срби су за све криви
  • Докле далеко у својим булажњењима може отићи, показао је у својој колумни након Додиковог свједочења у Хагу, када је ситуацију упоредио са одласком у четнике или усташе 45-те

ПРОБЛЕМ је само што већина Срба Бориса Дежуловића доживљава кроз стереотип о веселом, урбаном Далматинцу.

Мало воли вино, мало мрзи антифашисте и спрда се са усташлуком, иако у темељним погледима према Србима са њима нема отворених питања, осим, и то можда, коначног рјешења.

Да Дежуловић распродаје свој имиџ урбаног антифашисте и првоборца округлих Сорошевих столова, причајући Сарајлијама вицеве од којих је највећи онај како су они најмултикултуралнији, толерантнији и слично, одавно је познато.

Докле далеко у својим булажњењима може отићи, показао је у својој колумни након Додиковог свједочења у Хагу, када је ситуацију упоредио са одласком у четнике или усташе 45.

Дежуловић се одлично уклапа у матрицу сарајевских грађанционалиста, описану кроз паролу „Највише мрзим националисте и Влахе“. Сви су по мало криви, а Срби су за све криви.

У то се уклапа срамотна паралела са НДХ, иста она на коју се позивао и којој је пјевао тајни Фералов спонзор Стјепан Месић.

Но од Дежуловића само наивни и плаћени нису очекивали ништа слично. Таквих је много и у самој Српској, која у Дежуловићу види весељака који у својим вицевима поткачи све оправдано и разложно.

Свима који тако мисле, сретан 10. април, дан оснивања Независне државе Хрватске.

https://frontal.rs/dezulovic-ustasa-iz-sjene-ndh-rs-sve-je-to-isto/

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар