Коментари Одабрано

Тадић: Прихватање споразума о пуном суверенитету БиХ било би најзначајнији догађај након Дејтона

НАГЛАСИО: ИЗОСТАНАК ИЗБОРА ВИСОКОГ ПРЕДСТАВНИКА ЈЕ ШАНСА ЗА БиХ
  • Огњен ТАДИЋ: У случају његовог усвајања, постали бисмо људи који живе у слободној и демократској земљи, а уколико не буде прихваћен – наставићемо живјети у земљи чија једна половина – Република Српска води политичку акцију за ослобођење, а друга – Федерација БиХ се врти у кругу сплетки страног протектората

ПРИХВАТАЊЕ споразума о пуном суверенитету БиХ који је предложио предсједник СНСД Милорад Додик партнерима на нивоу БиХ било би најзначајнији догађај за будућност БиХ од потписивања Дејтонског мировног споразума, изјавио је правник Огњен Тадић.

– У случају његовог усвајања, постали бисмо људи који живе у слободној и демократској земљи, а уколико не буде прихваћен – наставићемо живјети у земљи чија једна половина – Република Српска води политичку акцију за ослобођење, а друга – Федерација БиХ се врти у кругу сплетки страног протектората – истакао је Тадић.

Поручио је да је избор на партнерима из ФБиХ који морају бити свјесни овог тренутка.

– Први пут у својој историји БиХ је на прагу тога да, користећи изостанак избора високог представника, закорачи у слободу и постане равноправна чланица међународне заједнице рекао је Тадић за Срну.

У предложеном споразуму о пуном суверенитету БиХ наводи се да БиХ треба да успостави пуни суверенитет, који подразумијева престанак страног интервенционизма у виду престанка мандата страних судија у Уставном суду БиХ и затварања Канцеларије високог представника у БиХ, како је иницијално предвиђено Дејтонским споразумом.

Овај споразум јуче је партнерима на нивоу БиХ подијелио лидер СНСД Милорад Додик на састанку у Мостару, а предложено је да га потпишу предсједници СНСД, ХДЗ и СДП.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар