Новости

Матвијенко Додику: С разлогом вас називају заштитником српских интереса и војводом „тврђаве српства“

„ЖЕЛИМО И ДАЉЕ ПРИЈАТЕЉСТВО И ПАРТНЕРСТВО СА БиХ И ЊЕНИМ ЕНТИТЕТИМА“

ПРЕДСЈЕДНИК Савјета Федерације – горњег дома руског парламента – Валентина Матвијенко честитала је Милораду Додику избор и преузимање дужности члана Предсједништва БиХ из Републике Српске, нагласивши да је његова убједљива побједа још једном показала да га са пуним правом називају заштитником српских интереса и војводом „тврђаве српства“ у свијету.

„Желимо да и даље градимо односе у духу пријатељства и партнерства Руске Федерације, БиХ и њених ентитета, и да останемо усредсређени на јачање сарадње, укључујући сферу међупарламентарних веза“, наводи се у писму које је Матвијенкова упутила Додику.

Она је изразила увјерење да ће проширење свестране сарадње са Русијом, које је спроводио Додик, бити настављено и од његовог насљедника на позицији предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић.

Пожељевши Додику много успјеха на одговорној позицији коју обавља и изразивши посебно поштовање, Матвијенкова је навела да се са задовољством сјећа недавне посјете Републици Српској, те да је спремна да подржи наставак те сарадње.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар