Одабрано Свијет

ABC News: Скрипаљ отрован преко система за хлађење свог BMW

ЛУКАВО ПОПУШТАЊЕ: ЏОНСОН ОБЈАВИО ДА ЋЕ РУСИЈИ БИТИ ДОЗВОЉЕН „ДОСТУП ИСТРАЗИ“
  • Изјава Бориса ЏОНСОНА може значити само једно од двоје: или су увјерени да су трагове и доказе `ретуширали` како њима одговара или су процијенили да им даље заоштравање са Москвом неће ништа донијети. Поготово што су избори предсједника Русије – на које су жељели да утичу  преко „случаја Скрипаљ“ – завршени без ефеката на које су у Лондону и Вашингтону вјероватно рачунали…

БРИТАНСКИ шпијун – бивши пуковник руске војне обавјештајне службе Сергеј Скрипаљ и његова кћи Јулија, могли су бити отровани преко система за хлађење у свом аутомобилу – објавио је амерички телеканал ABC News.

Позвао се притом на „изворе у британским специјалним службама.

Чак тврди да су на ту могућност указала три (неименована) званичника британских тајних служби, који су навели да истрага „сада има јаснију представу шта се тачно догодило“.

А та „представа“ подразумијева да је отров у виду прашка био убачен у систем за хлађење (гријање) Скрипаљевог BMW.

Такође: да се са „посљедицама тровања“ наводно суочило укупно 38 људи,  да је истрага обухватила чак и гробље у Солзберију гдје је сахрањена Скрипаљева супруга.

Моменат хапшења Сергеја Скрипаља у Москви

Претходно је лондонски Daily Mail објавио претпоставку да је отров могао бити нанијет на`кваку` на  возачевим вратима BMW.

Министар унутрашњих послова Велике Британије, Амбер Рад, у међувремену је саопштио да је официр полиције, који је први пронашао „онесвешћене оца и кћерку Скрипаљ“, дошао свијести и проговорио.

У међувремену се огласио шеф британске дипломатије Борис Џонсон и изјавио:

„Велика Британија жели да заједно са Русијом води истрагу о тровању Сергеја и Јулије Скрипаљ, а и о околностима смрти Николаја Глушкова (бивши партнер Бориса Березовског који је задављен у Лондону). Спремни смо да Москви омогућимо доступ истрази. Желимо да наредних дана остваримо сарадњу“.

Ово може значити само једно од двоје: или су увјерени да су трагове и доказе `ретуширали` како њима одговара или су процијенили да им даље заоштравање са Москвом неће ништа донијети.

Поготово што су избори предсједника Русије – на које су жељели да утичу преко „случаја Скрипаљ“ – завршени без ефеката на које су у Лондону и Вашингтону вјероватно рачунали…

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар