Одабрано РС и матица

„Александар“ и лансер ракета „Шумадија“ – адути Србије на свјетском тржишту оружја

ИЗЛОЖЕНИ НА САЈМУ ВОЈНЕ ТЕХНИКЕ EUROSATORY У ПАРИЗУ И – ПРИВУКЛИ ПАЖЊУ
  • Министар одбране Србије Александар ВУЛИН: Имамо чиме да се похвалимо и можемо да се такмичимо и са много развијенијим земљама него што смо ми, и то не само у компоненти производње муниције, по чему смо светски познати, већ и по сложеним борбеним системима што је нешто што је резервисано само за најснажније војске
  • Директор продаје „Југоимпорту – СДПР“ Александар ЛИЈАКОВИЋ: Мала Србија је потпуно раме уз раме конкурентна са највећим светским играчима у области артиљерије. Ми смо последњих година много уложили у развој, у иновативне технологије. Сада смо на нивоу уговарања и на нивоу будућих послова који значајно превазилазе раније године

МИНИСТАР одбране Александар Вулин током посјете Француској посјетио је Сајам војне технике „EUROSATORY“ у Паризу и обишао штанд „Југоимпорта – СДПР“, највећи у главној хали Сајма на ком су изложени производи српске одбрамбене индустрије, саопштило је Министарство одбране.

Министар Вулин истакао је важност учешћа Србије на престижном француском сајму и додао да штанд „Југоимпорта – СДПР“, на коме су изложени и бројни други извођачи, изазива велику пажњу.

– Имамо чиме да се похвалимо и можемо да се такмичимо и са много развијенијим земљама него што смо ми, и то не само у компоненти производње муниције, по чему смо светски познати, већ и по сложеним борбеним системима што је нешто што је резервисано само за најснажније војске. Ово је начин да се Србија представи свету и да прикаже своје резултате, као нешто што и те како помаже и развој наше индустрије – рекао је министар одбране.

Према његовим ријечима, прошле године у одбрамбеној индустрији Србије остварен је приход од 580 милиона долара, а ове године очекивано је значајно увећање те ће приход износити око 680 милиона долара.

Велику пажњу посјетилаца штанда „Југоимпорт-СДПР“ привукли су самоходна хаубица „Нора“, као најпродаванија, али и самоходно артиљеријско оруђе „Александар“ и самоходно вишецјевно модуларно лансирно оруђе „Шумадија“, који су први пут представљени изван граница Србије.

Директор продаје „Југоимпорту – СДПР“ Александар Лијаковић истакао је да „Југоимпорт – СДПР“ интегрише одбрамбену индустрију Србије и приказује и своје развојне производне пројекте. Како је нагласио, сви производи приказани у Паризу су углавном новијег датума и приказ су иновативних технологија Србије у наоружању.

– Једна, ипак мала, Србија у односу на велике светске силе потпуно је раме уз раме конкурентна са највећим светским играчима у области артиљерије. Ми смо последњих година много уложили у развој, у иновативне технологије. Сада смо на нивоу уговарања и на нивоу будућих послова који значајно превазилазе раније године – истакао је Лијаковић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар